4 tips voor groepsaccommodaties

Je wilt met je gezin, vrienden of andere groep een aantal dagen weg in Nederland. Even weg uit de omgeving om lekker actief te zijn in de natuur of wellicht te luieren in een vakantiehuisje. Bij het uitzoeken van de juiste groepsaccommodatie is voor de ene groep moeilijker dan de andere. Hieronder beschrijven we 5 tips die het kiezen van een groepsaccommodatie makkelijker maken. Je weet natuurlijk al wel een beetje wat je als groep wilt doen. Het komt nu neer op het kiezen van een groepsaccommodatie en de ligging. In dit artikel nemen we als voorbeeld een groepsaccommodatie in Buurse.

1.    Inventariseer hoe de samenstelling van de groep is

Eigenlijk een vanzelfsprekende vraag want je weet toch wie er mee gaan? Dat klopt, maar zijn er mensen die niet bij elkaar op de kamer willen slapen? Die mogelijk een beperking hebben of iets waarvoor ze zich lichtelijk schamen en daardoor liever apart willen slapen? Stel de vragen open en eerlijk. Dit maakt het makkelijker om uiteindelijk te kiezen bij het boeken hoeveel kamers je nodig hebt namelijk.

Bij de groepsaccommodatie in Buurse hebben ze meerdere verblijven waardoor je dus automatisch los van elkaar in een huisje zit. Is de wens van de groep dat we allemaal in één huisje zitten of maakt het eigenlijk voor het slapen niet uit? Je kunt gerust bij elkaar zitten ’s avonds en wanneer je naar bed gaat, terug loopt naar je huisje. Dit is wel iets om over na te denken.

2.     Wat ligt er in de buurt van de groepsaccommodatie?

Willen we winkelen en horeca? Willen we rust en stilte? Of willen we een combi van beide? Verschillende meningen, verschillenden behoeften. Als je kiest voor een groepsaccommodatie midden in de natuur dan is het wel handig om even te Googelen of er winkels in de buurt liggen van de accommodatie. Je wilt natuurlijk ’s avonds in het huisje koken of een keer gaan uiteten. Bij de meeste groepsaccommodaties lig je op afstand van de meest voorkomende voorzieningen.

De groepsaccommodatie in Buurse ligt bijvoorbeeld midden in de natuur. Er is geen winkeltje op loopafstand en dus zul je de auto moeten pakken naar omliggende dorpjes zoals Haaksbergen of Eibergen.

3.    Wie gaat er afwassen of zoeken we een accommodatie met vaatwasser?

De discussie die zich altijd wel een keer voordoet als je een weekend weggaat met familie of vrienden. Wie helpt er wanneer met afwassen én met afdrogen? De meeste groepsaccommodaties zijn wel voorzien van de meest voorkomende faciliteiten. Toch moet je met je groep vooraf bepalen welke faciliteiten een must zijn en welke overbodig zijn.

4.    Gedacht aan de Twentse natuur?

Er zijn verschillende groepsaccommodaties in Twente waar je als groep kunt genieten en plezier kunt maken. De groepsaccommodatie in Buurse is er daar één van. Als je houdt van rust en stilte dan kun je zeker je ei kwijt. Ook actief wandelen en fietsen behoort er tot de mogelijkheden waardoor je makkelijk naar de Duitse grenst gaat voor een koffie en appeltaartje.

Meer weten? Kijk dan op www.natuurlogies.nl voor meer informatie over groepsaccommodaties en de fantastische omgeving van in Twente.