7 opties wanneer je een telefoonhoesje zoekt

De mobiele telefoon met telefoonhoesje is al sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In vrijwel iedere broekzak of handtas vind je er wel eentje. Eigenlijk is zelfs de naam `telefoon` al achterhaald. Een smartphone doet en kan namelijk veel meer en wordt eigenlijk steeds meer een miniatuurversie van je computer. Ondanks dat de prijs voor smartphones de afgelopen jaren ook flink is gedaald, is het nog steeds een behoorlijke investering om de nieuwste Iphone of Samsung te kopen. Ergens tussen de drie- en zevenhonderd euro ben je daar zo voor kwijt. Eigenlijk is het vervolgens raar dat we na zoveel uit te hebben gegeven aan de telefoon, wel willen bezuinigen op het telefoonhoesje.

telefoonhoesje-vrouwenhand

Oeps…

Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Niet iedereen is motorisch even begaafd en de meest wilde verhalen doen de ronde. De een heeft hem per ongeluk een keer in de wc laten vallen (heel fris), terwijl de ander hem net nieuw uit de verpakking haalt en vervolgens gelijk uit zijn handen op de straattegels laat glippen (autsj). Ondanks dat de meeste mensen wel verstandig met hun telefoon omgaan, is het natuurlijk beter om te voorkomen dan te genezen. Het is uiteindelijk een heel stuk goedkoper om goede telefoonhoesjes Iphone 6 of telefoonhoesjes Samsung te kopen, dan om die barst in je scherm te laten repareren.

De keuze voor een telefoonhoesje

Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de goede telefoonhoesjes koopt voor je Iphone 6 of je Samsung. De keuze is reuze, zeker ook op het gebied van telefoonhoesjes. Niet ieder telefoonhoesje is daarbij even beschermend, of gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het voor veel mensen toch ook belangrijk dat de telefoon nog wel enigszins herkenbaar is als een Samsung of Iphone. Het is en blijft stiekem toch een statussymbool. Tijd voor een overzicht dus van de pro`s en contra`s van de meest verkochte soorten telefoonhoesjes.

1. De bookcase

Veel mensen die een Iphone 6 hoesje zoeken, komen uit bij een bookcase. Dit is namelijk een mooie combinatie tussen praktisch en mooi in het oog. Wellicht dat het daarom ook een van de best verkochte modellen is. Het bookcase telefoonhoesje biedt bescherming aan de voor en achterkant. Vaak vind je op de achterkant van de voorste flap van het telefoonhoesje ook inkepingen waar je diverse pasjes kwijt kunt. Ook zijn er modellen die je zo kunt vouwen dat ze ook als standaard kunnen dienen. Ideaal als je met een groepje een video wilt kijken. Het verschil met de flipcase is dat deze naar boven openklapt, in plaats van naar de zijkant.

2. Het insteekhoesje

Een insteekhoesje als telefoonhoesje is meestal gemaakt van een soepel soort materiaal, zoals leer of suède. Daarmee is een dergelijke telefoonhoesje meestal mooi om te zien en vooral ook geliefd bij zakenmensen en, vooruit, computernerds. Ze werken heel simpel. Je hebt een sleuf die open is aan de bovenkant en daar laat je jouw telefoon zo inglijden. Als telefoonhoesje zijn ze soms wel wat lastig als je ze er snel uit wilt halen. Meestal zit er een touwtje of stripje aan dit telefoonhoesje waar je aan kunt trekken om ze tevoorschijn te toveren, of er zitten aan beide weerszijden bovenin een paar inkepingen zodat je de telefoon met duim en wijsvinger er uit kunt trekken. Meestal werkt dit goed, maar niet iedereen wordt hier heel blij van en die kiezen dus voor een ander soort telefoonhoesje.

3. De Flipcase

Bij een Iphone 6 telefoonhoesje wil je graag dat hij én goed beschermt, maar ook dat de telefoon nog wel als een Iphone terug te herkennen is. Bij een backcover geldt dus alleen het laatste en bij de flipcase alleen het eerste. Geen van beiden lijkt dus ideaal als telefoonhoesje. Toch zorgt de flipcase in ieder geval voor een goede bescherming. Je klikt de telefoon vast in een frame, meestal van plastic, en vervolgens kun je hem openklappen als je de telefoon wilt gebruiken. Afhankelijk van je budget kun je de voor- en achterkant krijgen in leer, suède, siliconen, rubber, hout en nog veel meer. Qua stijl kun je er dus erg mee afwisselen.

4. De riemclip case

Dit is echt een optie voor degenen die zoeken naar een vooral praktisch telefoonhoesje. Of voor vrouwen die een hekel hebben aan handtasjes. De riemclip case hoeft namelijk niet in een broekzak, maar bevestig je simpel aan een riem. Dit type telefoonhoesje werkt vervolgens als een mini handtas. Je draagt het telefoonhoesje in de breedte en kunt hem zo ook openen. Behalve dat het praktisch is, geeft het ook nog eens een zakelijk imago. Voor het geval je daar naar op zoek bent natuurlijk.

5. De backcover

De backcover beschermt, zoals de naam al zegt, alleen de achterkant van de telefoon. Eigenlijk is dat een beetje zinloos want als er een kant is van je smartphone is die dringend bescherming nodig heeft, dan is het juist de voorkant. Daar zit namelijk het fragiele en dure touchscreen. Gelukkig is er een aantal backcovers die daar iets op gevonden hebben. Die steken aan de zijkanten namelijk een beetje uit. Valt de telefoon dan op de grond, dan wordt de schok in ieder geval niet direct door het scherm opgevangen. Toch zijn backcovers vooral een goedkoop alternatief als je een telefoonhoesje zoekt. Zijn er ook nog voordelen? Ja, ze beïnvloeden namelijk nauwelijks het gebruik van je telefoon, waardoor ze wel praktisch in het gebruik zijn.

6. Bumpers

Een bumper bij een telefoon doet eigenlijk hetzelfde als een bumper op je auto. Het vangt de eerst schok op als je ergens tegen aan rijdt. In het geval van een telefoon rijdt het natuurlijk niet, maar valt deze ergens tegenaan. Het idee achter dit telefoonhoesje is zowel simpel, als praktisch: je beschermt de zijkanten met een dikke ring die aan beide kanten uitsteekt, waardoor ze beschermd zijn als ze op de grond vallen. Klinkt natuurlijk heel mooi. Vooral ook omdat het de gebruiksvriendelijkheid van de telefoon nauwelijks belemmert en ook omdat je zo nog steeds het merk van je telefoon kunt zien. Een interessant alternatief dus als telefoonhoesjes voor Iphone 6 en Samsung. Toch kleeft er ook een groot nadeel aan de bumper, want wat nu als de telefoon eens niet recht op de grond valt, of als er nu eens een voorwerp op de grond ligt?

7. Full protect

Als er één soort materiaal is waarmee je jouw telefoon volkomen kunt beschermen, dan is het wel rubber. Rubber heeft namelijk de geweldige eigenschap dat het schokken heel goed kan absorberen. Laat je een rond, rubber voorwerp op de grond vallen dan stuitert het vaak terug. Weet je van jezelf dat je een motorische kluns bent, dan is een volledig rubberen full protect telefoonhoesje zonder meer een uitkomst. Meestal beschikken ze over een grote, brede rand van rubber die jouw telefoon beschermt tegen ieder mogelijk gevaar. Wel worden ze zo soms erg groot en breed, waardoor ze niet lekker meer in je broekzak passen. Toch biedt van alle telefoonhoesjes deze de allerbeste bescherming. Ideale telefoonhoesjes dus voor je Samsung of Iphone 6