Achteruitrijcamera inbouwen

Gefeliciteerd, je hebt net een achteruitrijcamera gekocht en staat waarschijnlijk op het punt om deze te installeren. Gelukkig is het geen lastige klus en vereist het geen technische achtergrond, maar het is zeker wel aangeraden om georganiseerd te werk te gaan om te zorgen dat je geen fouten maakt die met een beetje pech niet te herstellen zijn.

Allereerst moet je de achteruitrijcamera testen voor je hem installeert, want nu kan je hem nog gemakkelijk terugbrengen en heb je nog garantie. Als de camera werkt kan je deze gaan installeren. De precieze installatie is verschillend, afhankelijk van het type voertuig en het model achteruitrijcamera dat je hebt gekocht. Maar over het algemeen moet de camera in het midden van de auto worden bevestigd, bijvoorbeeld boven het kenteken aan de buitenkant of bij het middelste remlicht recht onder het dak van de auto. Afhangend van het model moet je gaten boren om te bevestigen, of is het systeem voorzien van een eigen bevestigingssysteem waardoor dit niet nodig is.

Als de achteruitrijcamera draadloos werkt ben je al bijna klaar, want je hoeft alleen nog maar de monitor te bevestigen aan de vooruit of aan het dashboard en de twee te koppelen. Mocht het systeem echter bedraad zijn dan moeten de kabels nog goed worden bevestigd en bovendien worden weggewerkt voor het beste resultaat. Als de camera bij het kenteken zit kan je het beste dezelfde route gebruiken als is gebruikt voor de achterlichten. Als de camera aan het plafond bevestigd zit hangt het voornamelijk af van het type auto en wat het mooiste staat.

Tot slot moet je, als de monitor en de camera gekoppeld zijn zorgen dat alles goed werkt. Vaak kan je de belichting nog instellen en het contrast aanpassen, evenals een eventuele zoom of correctie. Daarna kan je direct de weg op!