Arrow overhemden – sinds 1820

Arrow, dat is één van de grootste voor overhemden in de VS. Koop een Arrow overhemd en krijg een een stukje van de uitstraling en aantrekkingskracht die de hele Arrow collectie kenmerkt. In Arrow overhemden vind je dan ook dat authentieke Amerikaanse optimisme terug, een no-nonsense stijl voor zij die groots denken zonder zich in dromen te verliezen. Een merk gebaseerd op bijna 200 jaar vakmanschap en ervaring, een merk met traditie.

Een ruime keuze aan Arrow overhemden vind je hier
Je perfecte Arrow overhemd? Dat kan je in een paar muisklikken bestellen en binnen één of hoogstens enkele dagen thuis ontvangen dankzij onze uitgebreide collectie. En kom je er echt niet zelf uit? Dan staan wij altijd klaar om je te helpen met ons stijl- en mode-advies. Wij kiezen elk seizoen de mooiste Arrow overhemden maar houden de klassiekers als een vaste waarde in onze collectie. We presenteren de overhemden en shirts op de meest overzichtelijke manier en het zoeken en betalen hebben we zo handig mogelijk gemaakt. Bij ons verlies je dus geen tijd met het bladeren door tientallen pagina’s om een overhemd te vinden dat je past en dat je leuk vindt.

De lange geschiedenis van Arrow overhemden
Slechts in 2010 kregen Europeanen eindelijk de kans om kennis te maken met de naam en roem van Arrow overhemden. De Amsterdamse afdeling van de Philips-Van Heusen Corporation beheert sindsdien de merkrechten. PVH beheert ook de merken Tommy Hillfiger, Calvin Kleine en IZOD. De eerste collectie die onder hun beheer werd voorgesteld op de Pitti Uomo modebeurs in Italië en bestond naast formele meer geklede overhemden ook uit een aantal casual of vrijetijdsoverhemden.

De geschiedenis van Arrow is verbonden met de geschiedenis van Amerika, zoveel wordt snel duidelijk voor wie zich in de achtergrond van deze kledingfabrikant verdiept. Al in 1820 ontwikkelde een zekere Hannah Montague de eerste afneembare kragen. Dit vonden Amerikaanse huisvrouwen een subliem idee want het gevolg was dat ze de overhemden van hun man minder frequent vaak moesten wassen, enkel de kraag wassen volstond.
De overhemden met afneembare kraag gingen vanaf halverwege de 19e eeuw in massaproductie en bleven populair tot het begin van de 20e eeuw. Na 1914-1918 gaf de fabrikant, ondertussen Cluett, Peabody & Co genaamd, de afneembare kragen op. Ze vonden een alternatief door de zachte bijgevoegde kragen die soldaten ondertussen reeds kenden. Overigens zijn bekendee kragen vooral boordmaat 40 en boordmaat 41.

Arrow overhemden
Arrow overhemden

Hollywood en Arrow: een filmromance
De populariteit van Arrow overhemden groeide toen het merk een rol kreeg in de bejubelde film ‘The Great Gatsby’ uit 2013. Daarin was een replica van een advertentie te zien zoals die in 1922 op Times Square geplaatst werd. Die advertentie kon toen ook al op ruime publieksbelangstelling rekenen omdat er voor het eerst de Arrow Collar Man in te zien was. Vooral bij Amerikaanse vrouwen was die campagne een fantastisch succes. Die bleken massaal een boontje te hebben voor het mannelijke model, een soort symbool voor de geïdealiseerde Amerikaanse man, z’n ontwikkeling en z’n stijl. Sinds die tijd bevat elke reclame van Arrow een mannelijk model met een pijl in of op de kraag.

arrow-overhemden-heren