Beukenhaag planten

Een beukenhaag wordt voornamelijk gebruikt als heg tussen tuinen. Wanneer je een beukenhaag gebruikt als heg geeft het je tuin een natuurlijke look. Het kopen van een beukenhaag kun je eenvoudig via het internet doen. Je kan ook langs een tuincentra gaan een beukhaag te kopen. Wanneer je advies wilt hebben over het planten van een beukenhaag, kan je eventueel een hovenier benaderen om advies te vragen. Je kunt de hovenier eventueel ook vragen of hij of zij de beukenhaag voor je wil planten. De hovenier zal hiervoor vanzelfsprekend wel een vergoeding vragen.

Het kopen van een beukenhaag

Op het internet zijn genoeg websites te vinden waar een beukenhaag aangeboden wordt. Je hebt de keus uit een rode beukenhaag en groene beukenhaag. Je zult zelf moeten beslissen wat het mooiste staat bij jouw tuin. Wanneer je een hovenier ingeschakeld kun je eventueel advies vragen wat het mooist in je tuin staat.

Wanneer je zelf de beukenhaag planten gaat zal je met bepaalde dingen rekening moeten houden om het gewenste resultaat te krijgen. De stelregel bij het planten van beukenhaag is dat het niet te warm mag zijn. Het is daarom verstandig om de beukenhaag in het voorjaar te planten. Probeer zonnige dagen te vermijden en plant de beukenhaag pas in de namiddag of in de avond. Daarnaast is het ook belangrijk dat het niet te koud is wanneer je de beukenhaag gaat planten. De vorst moet in ieder geval voorbij zijn wanneer de beukenhaag de grond in gaat.