Bloedsuikermeter en bloeddrukmeter zijn handige tools bij vervelende ziektes

Oudere mensen hebben meer kans op aandoeningen dan jongere mensen. Oude mensen hebben dan ook meer kans op hart- en vaatziekten dan jongere mensen. De meeste mensen vinden het niet leuk om ziek te zijn. Het is er dan ook alles aan gelegen om de ziekteperiode zo goed mogelijk te houden. Het tijdig zien aankomen van hart- en vaatziekten is essentieel voor de zwaarte van de ziekte. Om hart- en vaatziekten aan te zien komen moet je je bloeddruk monitoren. Door het meten van je bloeddruk is het mogelijk om dergelijke aandoeningen aan te zien komen.

Voor het meten van je bloeddruk moest je vroeger naar de dokter. Tegenwoordig kan dit meten allemaal thuis. Met een bloeddruk meter kan je je bloed thuis meten. De meetresultaten moet je dan naar de dokter sturen. De dokter kan aan de resultaten dan zien of er iets aan de hand is en kan zo tijdig reageren als er gehandeld moet worden. Een bloeddruk meter is in deze gevallen erg praktisch.

Naast de bloeddruk meter wordt de bloedsuikermeter ook steeds vaker gebruikt. Mensen met diabetes hebben een bloedsuikermeter nodig.  Er zijn twee soorten diabetes. De grootste en bekendste soort is diabetes twee. Diabetes twee krijg je meestal als je te dik bent. Doordat je te dik bent werkt het systeem van insuline in je lichaam niet meer en krijg je veel te veel suiker in je bloed. Als deze mensen afvallen gebeurt het soms dat deze vorm van diabetes weer wegtrekt. De tweede vorm van diabetes wordt ook wel ouderdomssuiker genoemd. Deze vorm is niet meer terug te draaien. Het enige wat je bij deze vorm kan doen is de symptomen bestrijden. Voor het bestrijden van de symptomen moet je een bloedsuikermeter kopen. Met een bloedsuikermeter weet je of je insulinegehalte hoog genoeg is en kan je tijdig insuline spuiten of suiker innemen.