Buiten spelen is gezond

Vitamine d is heel erg belangrijk voor mensen. Daarom is het belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Als je een tekort hebt aan deze vitamine kan dat voor hele vervelende en soms chronische bijwerkingen zorgen en dat wil je liever voorkomen. Voor kinderen is de vitamine nog belangrijker dan voor volwassenen want kinderen hebben de vitamine nodig in hun ontwikkeling. Jongere kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor een vitamine d tekort waardoor het voor deze groepen extra belangrijk is om op hun inname te letten.

Tegenwoordig is het alleen moeilijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een deel van dat probleem komt omdat sommige mensen een opnameprobleem hebben en een ander deel van het probleem komt omdat mensen steeds minder vitamine d innemen. Vitamine d krijg je binnen door het eten van vette vis en margarine en door zonlicht op je huid. Zonlicht op je huid is daarmee verreweg de belangrijkste manier in het binnenkrijgen van vitamine d. Alleen door genoeg in de zon te zitten kun je dus aan je vitamine d komen, want in margarine en vette vis zit niet zoveel van deze vitamine.

Het is daarom erg belangrijk voor kinderen om buiten te komen. Kinderen hebben er alleen geen benul van hoe belangrijk vitamine d voor hun is en kunnen daarom de verantwoordelijkheid van, minimaal een half uur per dag in de zon, niet gegeven worden. Het is daarom de taak van de ouders dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen. Een goede manier om kinderen naar buiten te krijgen is door het buiten leuk te maken voor kinderen met bijvoorbeeld een magic circle trampoline.

Daarnaast is het af en toe nodig om de springmat trampoline, de trampoline rand of de trampolineveren te vervangen. De rand moet waarschijnlijk ergens tussen de twee en de vijf jaar worden vervangen en de veren en het springdoek gaan wel tien jaar mee.