Cola is meer dan alleen frisdrank

De mogelijkheden zijn eindeloos als het om cola gaat. Het drankje bestaat al heel lang en we vinden nog steeds manieren om het te gebruiken. Cola is hartstikke veelzijdig en voor een heleboel verschillende dingen te gebruiken. Zet hm dus vooral in je onderhoudskast.  

Cola verwijdert olievlekken van de garagevloer. Doe wat cola in een plantenspuit en spray een goede laag over de vlek. Laat de vlek een paar dagen weken zodat de cola goed zijn werk kan doen. Spuit de grond hierna schoon met normaal water en voilà, de olievlek is nergens meer te bekennen. 

Het verwijdert ook bloedvlekken uit kleding. Behandel de vlekken met wat cola, maar laat het niet intrekken! Gooi de kleding gelijk in de was. Ze zullen er weer zo goed als nieuw uit komen.  

Laat een inslagmoer of een stelschroef een tijdje in een glas met cola weken. Na een paar dagen zal je zien dat alle roest er af is en dat ze er weer zo goed als nieuw uit zien. Als een schroef ergens in vast geroest is, spuit je er wat cola op om hem los te weken. Voor grote oppervlakken met roest gebruik je een spons gedoopt in cola en wrijf je de roest er voorzichtig af. 

Heb je tijdens het koken een pan aan laten branden? Geen paniek, ook hier werkt cola als een speer. Giet de cola in de aangebrande pan en laat het een tijdje weken. Spoel het met normaal water weer schoon en niemand zal ooit weten dat je niet kan koken. 

Het verwijdert ook kauwgom van schoenen en vloeren. Om het van schoenen af te krijgen giet je een grond in een teil. Zet de schoen er in maar zorg dat de cola niet in de schoen terecht komt. Laat het even weken en je haalt de kauwgom er zo af.