De nieuwe Popcorn Time is er!

Popcorn Time is de afgelopen weken behoorlijk veel en negatief in het nieuws geweest. Gebruikers zouden van Stichting Brein een boete kunnen ontvangen wanneer ze betrapt worden op het streamen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dit zorgde voor wat paniek bij de streamers. Gelukkig zijn er nog altijd vele alternatieven te vinden waarmee je alsnog je favoriete films en series kunt kijken.

Een nieuw alternatief komt van dezelfde makers en heet Butter. Met Project Butter willen de ontwikkelaars verder gaan met waar ze bij Popcorn Time gebleven waren. Het verschil is nu wel dat er via Butter geen materiaal geplaatst zal worden dat auteursrechtelijk beschermd is. Butter zal daarom wel legaal te gebruiken zijn. Op deze manier hopen de ontwikkelaars op wat meer vrijheid in hun doen en laten.

De verwachtingen van Butter zijn hoog. Helemaal nu Popcorn Time eigenlijk niet meer goed te gebruiken is. Het aanbod aan films is nu beperkt, maar zal in de toekomst flink uitgebreid worden. Of er ook series zullen volgen is nog maar de vraag.

Het programma zelf zal op gelijke wijze werken als Popcorn Time. De interface en het gebruik blijven daarmee eenvoudig en snel. Ook ondertiteling voor je films zal aanwezig zijn. Het is vooralsnog afwachten op wat er allemaal komen gaat.