Designradiator wordt chique

De nieuwe designradiator voor badkamers, woonkamers en in de hal zijn tegenwoordig zo chique dat ze, meer dan ooit, gezien mogen worden. Door een betere warmtegeleiding, modernere materialen en voortdurende innovatie is het rendement van de designradiator sterk verbeterd. Hierdoor is er een soort van hogere vormvrijheid ontstaan bij het ontwerpen van dergelijke producten. Ook bij het vervanging van de huidige radiatoren in uw woning is het ophangen van een designradiator op de plek waar eerst een paneel radiator hing zeker het overwegen waard. Ook een exemplaar voorzien van radiatorbekleding of ombouw kunt u eenvoudig vervangen door een echte eyecatcher die uw interieur een opvallende of juist serene uitstraling geeft.

Radiatoren in vele kleuren en vormen
Ook andere uitingen, die als een soort bekleding op de voorzijde van de designradiator worden aangebracht zijn inmiddels beschikbaar bij een aantal fabrikanten of merken zoals : Jaga, Vasco, en Novellini. Het achter glas of achter glas met een spiegeleffect aanbrengen van afbeeldingen, kunst, beroemde personen of eigen foto’s is inmiddels ook mogelijk. Hiermee voegt u als het ware een extra dimensie toe aan uw designradiator en daarmee aan het interieur zelf. Ook heeft de standaard afwerkingen in RAL kleuren of een chromen uitvoering inmiddels wel een aantal uitbreidingen ondergaan. Niet alleen in de RAL kleuren die nu ook dof kunnen zijn, maar zeker ook in de te gebruiken materialen waaronder vulkaansteen of Olycale steen zoals Cinier dat doet.

Warmte en energie behoefte van de nieuwe radiator
Het kiezen uit meerdere verwarmingsbronnen is ook inmiddels ingeburgerd. Het mooiste voorbeeld blijft de met water gevulde elektrische radiator die zonder leidingwerk kan worden geplaatst en enkel maar een stopcontact nodig heeft. Een bijkomstig voordeel is dat een dergelijk systeem onafhankelijk van de CV ketel kan verwarmen zodat niet het hele huis hoeft op te warmen voordat de badkamer behaaglijk warm is. Een tijdschakelaar zorgt er dan voor dat de elektrische designradiator niet de hele dag aan hoeft te staan maar dat deze bij het opstaan al zorgt voor een badkamer met een aantrekkelijke temperatuur. De thermostaatkraan zorgt ook hier voor een energievriendelijk gebruik.