Een betaalbare BMW

Iedereen wil wel in een BMW rijden, maar dat laat natuurlijk niet de portemonnee van iedereen toe. De BMW is een mooie en luxe auto, die uitstekende prestaties levert. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Veel modellen kosten wel tot over de €100.000 en dat heeft niet iedereen zomaar voor handen. Maar hoe kan iemand met een beperkt budget dan toch in een BMW rijden. Is dat mogelijk?

Online auto kopen biedt hierin wel mogelijkheden. Laten we eerst eens gaan kijken naar de modellen die wél redelijk betaalbaar zijn. De modellen uit de BMW 1 serie kun je kopen vanaf een ruime €29.000. Dat is nog een behoorlijk bedrag, maar al aanzienlijk minder dan het bedrag dat je betaalt voor andere BMW modellen. Dat biedt mogelijkheden als we op zoek gaan naar een occasion. En BMW occasions die zijn er best wel veel. Dat komt onder andere door het aanbod vanuit de corporate lease. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland en België.

Vooral uit Duitsland komen er veel BMW 1 serie occasions naar Nederland toe. Dat komt omdat veel bedrijven in Duitsland voor hun werknemers een BMW serie 1 aanschaffen. De werknemers moeten echter representatief blijven en dus moeten ze in nieuwe auto’s blijven rijden. De auto’s die ze op dat moment hebben komen dan beschikbaar voor de tweedehands markt. Omdat de auto’s in Duitsland goedkoper zijn dan in Nederland zijn deze aantrekkelijk voor de Nederlandse markt. De verkoper in Duitsland krijgt er dan een mooie prijs voor, de verkoper in Nederland verdient er ook wat meer aan en de uiteindelijke koper betaalt dan weer wat minder dan voor een auto uit Nederland.

Een tweedehands BMW 1 serie is dus een prima BMW om toch voordelig in een auto van dit merk te rijden. Een BMW 1 serie van  drie jaar oud is vaak nog in prima staat, maar is qua aanschaf toch al snel beneden de €20.000. Nog een heel bedrag, maar voor veel mensen toch nog wel haalbaar. Een BMW 1 serie is dus een haalbaar doel en een mooie auto om in te rijden. Mooi qua uitstraling en comfort, waar veel mensen blij mee zullen zijn.