Een goed regelen: hoe doe je dat?

Als je had geweten dat je ooit ging scheiden was je niet getrouwd. Want trouwen is duur, maar scheiding is duurder. Daarnaast is het een levensbepalende gebeurtenis want alles verandert. Je moet opnieuw beginnen en dat is een opgave, vooral omdat je gewend bent dingen met z’n tweeën aan te pakken. Natuurlijk is er een voordeel; je kan alles doen zoals je zelf wilt. Maar dan moet je daar wel de mogelijkheden voor hebben. Wat is je uitgangspositie? Die is erg bepalend voor je verdere leven. Er is dus veel aan gelegen om dat zaken goed te regelen. Dat kan alleen wanneer jullie samen de scheiding weten te regelen. Zet alles op alles om dat voor elkaar te krijgen want een zogenaamde vechtscheiding met ieder een eigen advocaat kent alleen verliezers.

Hoe regel je de scheiding goed

Het is de bedoeling dat jullie een echtscheidingsconvenant opstellen. Hierin staat vermeld hoe jullie de zaken hebben geregeld. Wat gebeurt er met het huis en eventuele hypotheek? Wat gebeurt er met de tegoeden of schulden? Wie gaat waar wonen en hoe zijn de roerende goederen verdeeld. Ook moeten jullie nadenken over het regelen van de inmiddels opgebouwde pensioenen. Een mediator is de aangewezen persoon om met jullie mee te kijken en om te zorgen dat niets vergeten wordt. Een mediator zorgt er voor dat de gesprekken goed verlopen en kan waar nodig inhoudelijk aanvullen.

Mediator Deventer voor een efficiënte en persoonlijke bemiddeling

Een scheiding aanvragen doe je uiteindelijk via de rechter. De rechter neem het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan bij minderjarig kinderen als stukken om over te oordelen. De mediator zorgt ervoor dat deze stukken bij de rechtbank terecht komt. Hebben jullie een mediator nodig? Neem dan eens contact op met mediator Deventer. Zij hebben jarenlange ervaring en werken graag met jullie samen.

scheiding