Een houtkachel is zo fijn

Als je mij vraagt, dan is er niks fijner dan een lekkere houtkachel. Vooral nu de feestdagen er weer aankomen droom ik regelmatig weg bij het beeld van een mooie kerstboom in de kamer, de houtkachel lekker aan. Kindjes er voor, kijkend naar de tv, hond ernaast te snurken. Die geniet natuurlijk ook heerlijk van de warmte. Ik zie dat zo voor me. Een lekker warm kopje chocolademelk in de hand, kruip ik met een warm vest om mijn schouders tegen mijn man aan, van wie ik na al die jaren nog evenveel hou als in de eerste week van ons trouwen, zo niet meer. Ik had gedacht meer moeite te hebben met het gezinsleven, vorodat ik mijn man tegen kwam was ik best wel een losbol namelijk. Ik hield enorm van uitgaan en feesten, lol maken en doen waar ik zin in had. Toen ik mijn man tegen kwam en wij na 3 maanden al zwanger bleken van ons eerste kindje, was dat wel even slikken. Alles kwam in een enorme stroomversnelling. Maar aan de andere kant, ik was inmiddels ook al 28, had een vast inkomen en was dolgelukkig met deze man. We besloten er samen voor te gaan. Samenwonen, trouwen, de hele mikmak. In 1 klap liet ik mijn vroegere leven achter me. Alleen de toekomst telde, en ons ongeboren kindje. Dat heeft me wel wat moeite gekost, maar uiteindelijk wist ik wel waar ik het voor deed. Een jaar na ons meisje bleek ik in verwachting van onze zoon. Dolgelukkig, maar ik verlangde enorm naar mijn oude leven. Geen idee waarom. Ik wilde gewoon zo graag hebben wat ik niet meer kon hebben.Uiteindelijk hebben we na zijn geboorte besloten dat ik eens in de 2 weken een avond uitga, en lol maak. Even het gezin vergeet. En dat mag, en dat kan. Hoe geweldig is dat? Ik gun iedereen een relatie en een gezin zoals de mijne.