Een keuken kopen en het contract

Als je een keuken gaat kopen dan zal je eerst op zoek moeten gaan naar de mooiste keuken welke je kunt vinden. Er zijn volop keukens waar je uit kunt kiezen. Een nieuwe keuken kopen wordt daardoor vaak niet gemakkelijker. Het is daarom verstandig om voordat je een keuken gaat kopen ook te bepalen wat je precies wilt. Het is goed om een lijstje met wensen te maken om zo sneller de keuken uit alle keukens te kiezen. En als je een maal de keuken hebt gekozen van je dromen is het belangrijk om een goed contract te ondertekenen.

Wat moet er in het contract staan?

Het is belangrijk om alle zaken goed te benoemen in het contract. Ten eerste zal er de aanbetaling in genoemd staan. Het keukenbedrijf wil een zekerheid als ze starten met het maken van de keuken. Het is echter belangrijk om te weten dat je niet meer dan 50 procent aanbetaald van de hele aankoopprijs moet aanbetalen. Wettelijk is het niet toegestaan om meer dan 50 procent van de totale prijs als aanbetaling in rekening te brengen. Onthoudt dit als je het contract gaat tekenen. Kijk ook wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen van de keuken en hoe eventuele geschillen opgelost worden.

Volop genieten!

Door vooraf volop alle zaken goed te regelen is het mogelijk om later volop te genieten van de keuken. Je weet vooraf al dat je kunt gaan genieten van de nieuwe keuken zonder dat er vervelende complicaties zullen komen.

Johan Bos Keukens is dé specialist op het gebied van keukens in Goor.