Erkenning met plastische chirurgie

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niet zoveel van je omgeving moet aantrekken en daar is natuurlijk niets op tegen. Aan de andere kant proberen mensen echter zo positief mogelijk over te komen op andere mensen, zodat deze andere mensen hem of haar gaan zien zoals die graag gezien wil worden. Zo schikken mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin moet je aan de verwachting van het op dat moment heersende beeld voldoen. Zo wordt van vrouwen in deze tijd verwacht dat ze er jong een aantrekkelijk uit zien. Deze verwachting is veranderlijk. De verwachting is door de jaren heen veranderd en zal komende tijd nog wel verder veranderen. Vandaag is de verwachting van vrouwen alleen dat ze er jong en aantrekkelijk uit zien.

Het is dus belangrijk voor een vrouw om er goed uit te zien omdat je dan meer kans hebt op het krijgen van bepaalde posities. Zo hebben jonge en aantrekkelijke vrouwen bijvoorbeeld meer kans om nieuwslezeres te worden en hebben ook meer kans op het krijgen van andere functies. Desondanks zeggen sommige mensen dat het uiterlijk van mensen er niet zoveel toedoet. In de praktijk doet het uiterlijk er wel toe omdat het in sommige gevallen de doorslag geeft.

Daarom is het vandaag belangrijk om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Voor veel vrouwen is dat dan ook de reden om en plastisch chirurgische behandeling te doen. Een bovenooglidcorrectie bovenoogleden, borstvergroting of schaamlipcorrectie zijn de meest voorkomende behandelingen in de plastische chirurgie. Uiteindelijk is het maar een klein percentage van de bevolking die een dergelijke behandeling doet, maar dit percentage groeit wel jaarlijks. Deels komt dat omdat borstvergroting-, schaamlipcorrectie- en de borstvergroting prijzen steeds minder worden.