Fleet management voor uw bedrijf

Wanneer je veel bedrijfsvoertuigen hebt is het van essentieel belang om deze goed te beschermen. Niet alleen voor de werknemers die deze bedrijfsvoertuigen vervoeren maar ook om de goederen die door middel van deze bedrijfsvoertuigen worden vervoerd te bewaken. Het is van belang om de veiligheid te allen tijde te waarborgen om zodoende een continuïteit van de bedrijfsprocessen te creëren. Maar hoe creëer je dit? Het is vooral voor de midden en klein bedrijf lastig om het geheel van bedrijfslogistiek goed in de gaten te kunnen houden.

Het beheren van alle voertuigen binnen een onderneming, hierbij moet gedacht worden aan tracking maar ook onderhoud van de bedrijfsprocessen, kan als samenhangend geheel fleet management worden genoemd. Fleet management kan worden gecreëerd door middel van gps trackers. Door gebruik te maken van gps kun je als onderneming bedrijfsvoertuigen in de gaten houden. De combinatie van gps en andere aparte applicaties die hieraan verbonden kunnen worden kan er veel informatie worden verschaft aan de onderneming zonder echt ter plaatse te zijn.

Deze gps trackers worden geïnstalleerd in de bedrijfsvoertuigen. Deze kunnen gelijk na het installeren worden gebruikt. Vanaf het moment dat de gps trackers zijn geïnstalleerd kan er per direct gebruik worden gemaakt van live tracking. Vaak moet voor de livetracking vaak wel eerst een software worden gedownload. De tracking kan ook in de gate worden gehouden via een mobiele applicatie. Naast de toepassing op bedrijfsvoertuigen kent gps-tracking nog een tal van andere toepassingen. Zo kan het ook geïnstalleerd als toepassing voor evenementen. En kan de tracking embedd worden in een website waardoor publiek met het gps kan meekijken. Dit is tijdens de kerst gedaan voor een speciale tram. Er waren mensen die in de desbetreffende kersttram wilden zitten. Door middel van gps-trackers kon er online worden gekeken waar de kersttram zich bevond.