Geld verdienen met een warmtepomp kopen

Er was de afgelopen periode veel ophef over de warmtepompen. In dit artikel gaan wij u meer vertellen over de kosten van de warmtepompen en hoe snel u uw geld kan terugverdienen met de aanschaf van een warmtepomp. Wilt u zelf ook een warmtepomp kopen? Een warmtepomp kopen doet u snel en gemakkelijk bij warmtepomp-bnl.nl.

Hoe werkt de warmtepomp

Voor het uitleggen over de besparing die u kunt maken door het aanschaffen van een warmtepomp is het belangrijk om te weten hoe de warmtepomp eigenlijk werkt. Het apparaat neemt warmte op vanuit de omgeving. Dit is vaak vanuit de lucht of de grond. De pomp geeft deze warmte weer af op de plek waar dit nodig is. De warmtepomp warmt net als een cv-ketel water op in de radiatoren. De afgiftesystemen die in oude huizen is te vinden zijn niet geschikt voor de warmtepomp. De temperatuur van het water in de pomp is namelijk lager dan in de cv-ketel. Hierdoor moet het afgiftesysteem worden aangepast. De radiatoren worden vervangen voor ventilatorconvectoren.

Warmtepomp besparing

Buiten het feit dat u een milieuvriendelijke bijdrage levert zijn de financiën misschien nog wel de belangrijkste reden om over te stappen naar een warmtepomp. De gemiddelde prijs van een warmtepomp ligt ongeveer op de 10.000 euro. U kunt hier echter flinke subsidies voor krijgen. Bij aanschaf van een warmtepomp krijg u een basissubsidie van 1100 of 2500 euro. Voor elke kW extra vermogen komt hier nog een subsidie van 100 euro bij.  Als de subsidie van de kosten worden afgetrokken. Het is belangrijk om te kijken naar de terugverdientijd want een warmtepomp bespaart u jaarlijks vele euro’s. doorgaans duurt het ongeveer 7 tot 10 jaar voordat u de investering in de warmtepomp heeft terugverdiend . de pomp zelf gaat ongeveer 20 jaar mee.