Grote evenementen voor de deur?

Voorafgaand aan grote evenementen, waarbij je kunt denken aan het WK-voetbal en de Olympische Zomer- en Winterspelen, komt de marketingafdeling van nagenoeg ieder groot bedrijf in beweging om een campagne op te tuigen. Ze pakken vaak groots uit in de thema van het evenement en je ziet dan ook vaak de premiums weer over de toonbank vliegen.

Wat zijn Premiums?

Een premium is een relatiegeschenk dat een bedrijf gratis weggeeft bij aanschaf van een product. Het meest bekende voorbeeld in Nederland is toch wel de ‘weggevertjes’ voorafgaand en tijdens een WK of EK-voetbal. Van kleine plastic voetballertjes tot de welbekende Wuppies, de grote merken halen alles uit de kast om op te vallen gedurende deze weken. Steeds vaker zien we ook kleinere bedrijven die een leuk presentje willen kunnen meegeven. Daarnaast wordt ook vaak gebruikt van relatiegeschenken en premiums bij nieuwe productlijnen of wanneer het bedrijf jarig is en/of een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.

Waarom premiums en relatiegeschenken weggeven?

Er zijn meerdere redenen om premiums of relatiegeschenken aan te schaffen. Zo is gebleken dat klanten die in de loop der tijd een geschenk hebben gekregen bij aanschaf van een product loyaler zijn aan het betreffende bedrijf dan klanten die geen premium hadden ontvangen. De klant ziet het als het ware als een gunst dat jij iets weggeeft en doet daar dan (zelfs onbewust) graag iets voor terug in de vorm van een vervolg aankoop. Dus heeft jouw bedrijf iets te vieren of is er een groot evenement op komst? Zorg dan dat je de relatiegeschenken in huis haalt.