Grote lenteschoonmaak

Het is misschien nu lichtelijk laat voor een lenteschoonmaak, maar ach, een zomerschoonmaak is ook helemaal niet overbodig. Eén keer in het jaar, meestal rond de lente, krijgen mensen vaak ineens de behoefte om hun huis een grote schoonmaak te geven. Met een sopje, stofzuiger en stofdoeken gaan ze als een gek door het huis heen. Het is even een grote klus, maar dan is je huis wel weer spik en span en kun je er weer een tijdje mee vooruit.

 

De badkamer

De badkamer kan snel een grote bron worden van bacteriën, het is daarom aan te raden om de badkamer goed schoon te maken. De badkamertegels schoonmaken doe je bijvoorbeeld het beste met speciale middeltjes voor tegels schoonmaken. Ook de spiegel of het glas kun je met een speciaal schoonmaakmiddel aanpakken dat daarvoor bedoeld is.

 

De huiskamer

Zorg dat je zo veel mogelijk spullen en meubels van de vloer af haalt en ga eens grondig stofzuigen. Je doet dit natuurlijk wel vaker, maar neem eens goed de tijd om het uitgebreid te doen. Zorg ook dat je met een sopje en een stofdoek alle randjes en plankjes afstoft. Anders ligt het stof binnen de kortste keren weer op de grond en jij je maar afvragen waar het steeds allemaal vandaan komt.

 

De keuken

Vaak staan er in je keuken veel producten die ondertussen al over de datum zijn. Haal eens alles uit de lades en kijk wat je nog kunt gebruiken. Nu alles toch uit de lades is, kun je ze meteen even schoonmaken, en daarna zet je de spullen er weer in. Maak ook de gaskookplaat en het aanrechtblad goed schoon.

 

De zolder

Veel mensen hebben een overvolle zolder, waar ze niet graag komen en waar het lastig is om iets terug te kunnen vinden. Neem eens een dag de tijd om uit te zoeken welke spullen weg kunnen en hoe je het wellicht beter in kunt delen.