Help, ik ben mijn Facebook wachtwoord vergeten

Wachtwoorden… In deze tijd van web-shop accounts, sociale media accounts en niet te vergeten de software programma’s waar je mee werkt, is het soms niet meer bij te houden welk wachtwoord je bij welke site of bij welk programma gebruikt.

Facebook wachtwoord kiezen

Uiteraard is het altijd slim om een wachtwoord te kiezen waarvan je denkt dat je het kunt onthouden. Ook kun je ervoor kiezen het ergens op te schrijven. Er zijn tegenwoordig veel mensen die een zogenaamd wachtwoordenboekje bijhouden en hierin al hun wachtwoorden, gebruikersnamen en dergelijke opschrijven. Hierbij is het natuurlijk wel van groot belang dat dit boekje niet in verkeerde handen terecht komt om misbruik te voorkomen. Het kiezen van een wachtwoord is dus geheel aan jou en het instellen (of zelfs wijzigen hiervan) is op Facebook bijzonder eenvoudig. Maar wat doe je als je je Facebook wachtwoord bent vergeten?

Facebook wachtwoord vergeten, wat nu?

Wanneer je je wachtwoord bent vergeten en niet meer terug kunt vinden, ga je naar de gewone aanmeldpagina van Facebook. Hier vul je je gebruikersnaam in en dan krijg je direct de mogelijkheid om aan te klikken dat je je wachtwoord bent vergeten. Gelukkig heeft Facebook hiervoor een duidelijke procedure waarmee je relatief eenvoudig en snel de mogelijkheid krijgt een nieuw wachtwoord te kiezen. Als je die dan maar weer goed onthoudt. Het lijkt er namelijk op dat Facebook ergens bijhoudt hoe vaak je je wachtwoord al bent vergeten. Blijkbaar zit er dus een maximum aan het aantal keren dat je je wachtwoord kunt wijzigen.