Het beste buitenspeelgoed voor deze zomer

Het voorjaar is begonnen en afgelopen weekend was het heerlijk weer. Dat kan dus maar een ding betekenen: tijd om weer buiten te spelen. Vandaag bespreken we de vier beste stukken buitenspeelgoed volgens Bert en Tineke, ouders van drie kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.

Stride loopfiets

Al onze kinderen waren dol op hun Strider-fietsen voor het leren van de balans en coördinatie die nodig is om op een pedaalfiets te rijden. Striders zijn klein genoeg voor een peuter en kunnen de kleuterschool jaren overleven (de onze heeft zelfs drie kinderen overleefd).

 

Rody Pony

Dit duurzame bouncy speelgoed is geschikt voor binnen, maar wordt door onze kinderen ook vaak in de achtertuin gebruikt. Rodies zorgen ervoor dat kinderen springen en stuiteren, ze stimuleren ‘pretend play’, en het belangrijkste van alles is dat ze niet kapot te krijgen zijn. Ze zijn niet alleen duurzaam, ze hebben ook een langdurige speelkracht. Onze kinderen hebben vanaf de leeftijd van drie tot en met acht jaar genoten van hun Rody pony’s.

 

Bilibo’s

Dit is een ander speelgoed dat binnen en buiten werkt – vijf jaar na het ontvangen van een paar Bilibo’s, is dit grappige komvormige speelgoed nog steeds in gebruik. Momenteel worden ze gebruikt om vuil en water in de achtertuin te vervoeren, maar als ze niet buiten zijn, zijn ze ook gebruikt om te wiegen en in te rollen, als badkuip voor de Barbie en om op te zitten. Dit is echt een veelzijdig speelgoed. Bilibo maakt nu ook een pakket van zes mini Bilibo’s, die een leuke en creatieve toevoeging aan een zand- en watertafel kunnen maken.

 

Zandbak

Een zandbak hout is misschien wel het beste buitenspeelgoed dat je je kind kunt geven. Een zandbak staat garant voor urenlang speelplezier en daarnaast stimuleert het de creatieve tijd van het kind. We zeggen nadrukkelijk zandbak hout, omdat een zandbak van plastic een gedrocht is in de tuin.