Hoe draag je een vlinderdas met bretels?

Wanneer je een outfit samenstelt, moet je altijd zorgen dat de overall look een eenduidig verhaal uitstraalt. Een outfit met uitstraling is altijd een complete outfit: dit betekent dat alles op zijn plaats is en dat alle kleding precies goed bijelkaar past.

Een geweldige manier om aanwezig te zijn, is door verschillende lagen of accessoires aan je outfits toe te voegen. Een geweldige combinatie van accessoires is het dragen van bretels en een vlinderdas. Er zijn veel manieren waarop je bretels met strikjes kunt dragen en de resultaten kunnen echt ongelooflijk zijn. Het dragen van strikjes met bretels zullen je lichaam goed omkaderen en resulteren in een creatieve, open uitstraling.

Blauwe bretels met polkadots

Het vinden van een goed paar bretels en een mooie vlinderdas zou vrij eenvoudig moeten zijn. Je kunt zelfs kwalitatieve producten vinden op sites als marktplaats en Ebay. Ook de vlinderdasjes kun je daar natuurlijk treffen, maar wij gaan meestal toch wel voor een meer afgestemde outfit, bijvoorbeeld door ze beide te kopen in dezelfde winkel. Wij denken dat het bezitten van op maat gemaakte stukken altijd een goede zaak is en dat het een bonus is om zo persoonlijk met de maker van je accessoires te communiceren. Schrijf ze dus ook altijd aan om te kijken of jij jouw wensen door kunt geven.

Wat we leuk vinden aan de artikelen van Mighty Good Man is dat ze zeer geschikt zijn voor dagelijks gebruik van voor semi-formele evenementen, omdat we in dit artikel willen focussen op het dragen van strikjes met bretels en hoe ze in te bouwen uw outfits, moet je ze dagelijks dragen of alleen tijdens een semi-formele gebeurtenis.

Deze navy blauwe bijvoorbeeld, van English Fashion, geven een leuke speelse stijl aan een formele outfit:

English Fashion blauwe bretels met polkadot
Trendy navy blauwe bretels met speelse polkadots

De basisregels van het dragen van bretels

Voordat we praten over het dragen van strikjes en bretels, moeten we een paar basisregels vaststellen voor het dragen van deze twee stukken. Dit zijn geen onbreekbare regels, maar als je ze volgt, weet je zeker dat je de juiste kleermakerskeuzes maakt.

Bretels

Wanneer je bretels draagt, moet je er altijd voor zorgen dat je een paar regels volgt. Natuurlijk kun je jouw eigen regels maken en wij moedigen je aan dat te doen, maar het volgen van deze regels garandeert dat je er op je best uitziet.

Bretels zijn vrij eenvoudige kledingstukken. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten voordat je een paar omhangt. Het belangrijkste is de grootte van de bretels. Zoals elk accessoire zijn bretels er in verschillende maten. Voor de beste visuele resultaten, kies je een paar bretels die in verhouding staan ​​tot je lichaamslengte. Op deze manier zouden mannen die groter zijn bredere bretels op moeten doen, terwijl dunne jongens voor dunnere kunnen gaan.

Een andere zeer belangrijke bretelsregel is dat je je bretels nooit met een riem moet dragen. Ze hebben allebei het doel om je broek op te houden, dus waarom zou je dan twee stukken willen dragen die hetzelfde doel dienen?

Vlinderdassen

Vlinderdassen volgen vrijwel dezelfde basisregels als bretels, je moet een strikje dragen dat in verhouding staat tot je lichaamsbouw. De beste manier om te gaan is een middellange vlinderdas, want heel grote worden als casual beschouwd, ook al zijn ze meer casual, ze mogen alleen worden gedragen door mannen die vrij klein zijn.

Een ander ding waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een strikje is de glans van het artikel. Vergeet niet dat als een vlinderdas glimmend is, deze formeel is, terwijl matte vlinderstrikken meer casual zijn. Ook zijn zwarte en witte strikjes alleen gereserveerd voor speciale gelegenheden, dus als je een informele of semi-formele vlinderdas wilt dragen, moet je kiezen voor een kleurrijkere versie, of zelfs een stuk met een patroon of een afdruk.

Vlinderdassen zijn geweldige manieren om een ​​kleuraccent aan je outfit toe te voegen en je look compleet te maken.

In termen van mogelijkheden, zijn er twee soorten strikjes, als voorgebonden of zelf-gebonden strikjes. Self-tied worden beschouwd als meer persoonlijk, meer verfijnd en eleganter, maar zelfgebonden strikjes doen het werk net zo goed en zijn veel gemakkelijker om te doen!

Hoe strikjes en bretels te dragen

Monochrome schema’s

Het dragen van een vlinderdas van dezelfde kleur als je bretels resulteert in een gepolijste look, vooral als de kleur zo geweldig is als deze polkadot en navy blauwe.

Een veilige gok bij het dragen van strikjes met jarretels is om ze allebei in dezelfde kleur te hebben. Op deze manier is er bijna geen mogelijkheid om verkeerd te gaan en om niet-overeenkomende kleuren te dragen.

Als je een look wilt met meer dimensie en meer diepte, is het een goed idee om dezelfde kleur voor beide stukken te dragen, maar in verschillende tinten. Bijvoorbeeld, een lichte tint paars past goed bij een donkere tint. Op deze manier zal het lijken alsof de outfit meer diepte heeft (dit betekent niet dat je er te groot uitziet). Dit principe is ook van toepassing in de kunst, wanneer de schilder een scherptediepte creëert door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken.

Donkere marineblauwe linnen bretels

Het mengen van twee tinten van dezelfde kleur resulteert in een dynamische look. Zo kun je deze met polkadot bijvoorbeeld afstemmen op een iets lichter blauwe strik.

Heel veel plezier met het vinden van jouw combi!