Hoe kan ik mijn defecte schuifhek maken?

Sommige woonhuizen zijn voorzien van een elekktrisch bedienbaar schuifhek. De schuifhekken of ook wel toegangspoorten genoemd worden geplaatst om een veilige thuishaven. Een schuifhek zorgt ervoor dat de kans op een inbraak afneemt, waardoor je niet zomaar ongewenste bezoekers op je woonerf kunt aantreffen. Een elektrisch bedienbaar schuifhek schrikt eventuele inbrekers af. Tenminste… dat is de bedoeling. Wanneer je hek niet goed meer functioneert kan dit ervoor zorgen dat je woonomgeving minder goed beveiligd is. Om in de gate te houden dat je toegangshek nog goed functioneert, adviseren we om regelmatige een controle uit te voeren. Naast een goede beveiliging, zorgt de controle ook voor een langere levensduur.

Vrije ruimte

Het is belangrijk dat er altijd genoeg ruimte aanwezig is rondom het hek. Een schuifhek heeft voldoende plaats nodig om goed en volledig open te kunnen gaan. Indien dit niet het geval is, kun je eventuele obstakels, zoals planten, bossen of bloembakken. Zorg er voor datje niet alleen let op stenen, bladeren of viezigheid op de grond, maar houd ook de ruimte tussen de bewegende delen van de schuifpoort goed schoon.

Onderhoud

Maak het hek zelf ook regelmatig schoon. Doe dit met een vochtige, zachte doek. Wanneer je een reinigingsmiddel wil gebruiken, check dan eerst in de gebruiksaanwijzing welk middel gebruikt mag worden. Bij twijfel, kun je een klein stukje (uit het zicht) proberen om te zien of er een (negatieve) reactie plaats vindt.

Tot slot is het verstandig om regelmatig de bewegende delen te smeren. Dit voorkomt roestvorming en zorgt ervoor dat het hek soepel beweegt.

Natuurlijk kan er, ondanks jouw eigen goede onderhoud, altijd een storing zijn of iets kapot gaan. Dat is vervelend, maar gelukkig bieden de monteurs van ROMASS uitstekende schuifhek service en helpen ze je snel en goed. Kijk snel op de website van ROMASS voor meer informatie.

Stroomtoevoer

Als eerste kun je regelmatig controleren of alle stroomtoevoer nog goed werkt. Let hierbij op of er loszittende of versleten bedrading is. Indien er bedrading los zit, kan je deze weer goed vast maken of vervang de versleten bekabeling. LET OP!: werken met elektriciteit kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom adviseren we altijd bij twijfel om een professional in te schakelen.

Het kan ook voorkomen dat de besturingskast een foutcode geeft. Wanneer dit het geval is, kun je deze kast zelf eenvoudig resetten. Dit kan door de kast uit te schakelen en de stroomtoevoer af te sluiten voor minstens 10 seconden. Door deze handelingen uit te voeren, wordt de besturingskast gereset en kun je de stroom er weer op zetten. Wanneer de foutcode toch weer verschijnt, kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd herstelbedrijf, zoals ROMASS.

Check ook of de batterijen van de afstandsbediening het nog doen en vervang ze indien nodig. Het zou immers zonde zijn dat je een monteur inschakelt en blijkt dat alleen de batterijen vervangen hoeven te worden.

No Cure No Pay

Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat wij je goed en snel kunnen helpen. Daarom kun je terugvallen op ons No Cure No Pay beleid wanneer het niet gelukt is om het defect te repareren. Mogelijke redenen hiervoor zijn, dat wij toch niet over de juiste onderdelen en/of technieken beschikken, dat we de situatie te onveilig achten of dat de deur te oud of slecht is om in aanmerking te komen voor een reparatie. In deze gevallen kun je gebruik maken van ons No Cure No Pay beleid en hoef je niks af te rekenen, zelfs de voorrijkosten niet! Kijk voor de exacte voorwaarden op onze website.