Hoe mensen een winkel zoeken met hun mobiel

Er zijn veel verschillende manieren om een winkel te lokaliseren en niet alleen dat, want winkels proberen jou ook te lokaliseren. De meeste winkels zijn tegenwoordig op internet of via apps te vinden en je hoeft maar een paar keer op je scherm te drukken om precies te weten wat de dichtstbijzijnde winkel is die de producten verkoopt waar je naar op zoek bent. Of misschien ben je op zoek naar een product en waar deze voor de beste prijs te verkrijgen is.

Het is niets nieuws dat dagelijks duizenden mensen op hun mobiel kijken naar verschillende artikelen van verschillende winkels. Als ze de juiste producten vinden willen ze vaak graag weten waar ze deze winkel kunnen vinden of misschien zijn ze van plan om de producten te bestellen vanaf hun mobiel.

Het is natuurlijk zo eenvoudig dat je gewoon via een website of app op een bepaald product klikt en in een mandje stopt en de volgende dag bij ons voor de deur ligt.

Maar sommige mensen zijn juist op zoek naar specifieke winkels bij hun in de buurt die bieden waar zij naar op zoek zijn. Het is dus erg belangrijk als winkel om gemakkelijk vindbaar te zijn aangezien de meeste mensen hun mobiel gebruiken om de locatie van een winkel op te zoeken.

Winkel zoeken op je mobiel

Maar hoe werkt het precies? Wat zijn de manieren waarop mensen een winkel zoeken via hun mobiele telefoon?

Voor mensen is het natuurlijk stukken eenvoudiger om rustig op je mobiel te browsen dan het is voor winkels om klanten te vinden die geïnteresseerd zijn. Als we in het algemeen aan het zoeken zijn komen we vaak terecht op Google, Bing, Yahoo, noem maar op. Hier zoeken we naar specifieke producten en we krijgen automatisch veel, misschien wel tientallen of honderden, opties te zien.

Een andere manier is bijvoorbeeld gebruik te maken van Maps op je telefoon. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van geolokalisatie en zo kan je winkels ook vinden.

We gaan er vaak van uit dat we de beste winkels vinden bij ons in de buurt. Zo zoeken we naar het product en de naam van de plaats waar we ons bevinden. En binnen een paar seconden zien we alle resultaten. Vinden we ook de beste winkels?

Wat we al opnoemden, net zoals jij naar een winkel zoekt, zoeken winkels ook naar jou. Winkels doen er alles aan om hun merk, producten en diensten te promoten op internet en ze zo gemakkelijk vindbaar maken.

Wat winkels eraan doen om gevonden te worden via het internet

Hoe kunnen winkeleigenaren zorgen dat hun winkel goed vindbaar is?

Winkels gebruiken natuurlijk marketing om hun ranking hoog te krijgen, goede reviews van je klanten helpt uiteraard, maar waar  niet iedereen aan denkt is dat de inhoud van een webpagina ook bepaalt hoe goed je gevonden kan worden.

Dit doen bedrijven met SEO (Seach Engine Marketing). Dit betekent dat een bedrijf specifieke woorden gebruikt in hun teksten op hun website. Welke woorden dit zijn komt naar voren uit specifieke analyse. Gebruik van deze bepaalde woorden zorgen winkels sneller en gemakkelijker te vinden zijn op zoekmachines. Een bedrijf dat dergelijke analyses uitvoert is decisiontree.nl.

Mensen zoeken vaak naar productnamen, plaatsnamen, verschillende stijlen, gerelateerde woorden en bijvoeglijke naamwoorden, etc. als ze op zoek zijn naar een product of winkel. Maar dat is nog niet alles. Als winkel moet je voldoen aan bepaalde specifieke woorden die altijd in je tekst moeten zitten. De juiste combinatie en hoeveelheid van deze woorden zorgt dat je plaatselijk te zien bent.