Hoe regel ik mijn zakelijke lening?

Wanneer je niet beschikt over jaarcijfers, is het erg lastig om bij de traditionele kredietverschaffer een zakelijke lening te krijgen. Toch hoeft het krijgen van een zakelijke lening, ook zonder jaarcijfers, tegenwoordig geen probleem meer te zijn: er zijn een hoop alternatieve kredietverschaffers die met behulp van de nieuwste technieken ondernemers een zakelijk krediet verschaffen. De enige voorwaarden waar de ondernemer aan moet voldoen, zijn dat de ondernemer in Nederland moet wonen en dat hij KvK-geregistreerd is.

Funding Circle is een van die alternatieve kredietverschaffers. Dit bedrijf kent wel een extra voorwaarde: Het bedrijf van de ondernemer moet minimaal 30.000 euro aan omzet hebben. Ondernemers die aan deze eis voldoen, ontvangen binnen 24 uur na hun aanvraag een beoordeling. Deze kredietverschaffer is ook aantrekkelijk voor mensen die BKR-geregistreerd staan. Dit is namelijk een van de weinige kredietverschaffers die geen BKR-toetsing doet alvorens een zakelijke lening te verschaffen.

Voor startende ondernemers kan deze extra eis voor problemen zorgen: zij hebben vaak nog niet zo een hoge omzet. Zij moeten op andere manieren aan kapitaal zien te komen. Om banken te laten zien dat je kan overtuigen, is het verstandig om aan familie en vrienden te vragen om geld te investeren in jouw bedrijf. De bank laten zien dat je in staat bent om te overtuigen, heeft een positief effect op het verkrijgen van een zakelijke lening.

Hiernaast is crowdfunding ook een verstandige optie voor beginnende ondernemers. Crowdfunding kan je op talloze manieren toepassen, maar de essentie van al deze manieren is detzelfde: de crowdfinanciert. Het is hierbij van belang om een groot bedrag op te splitsen in een aantal kleine bedragen. 50.000 euro kan je bijvoorbeeld opsplitsen in 1000 keer 50 euro. Mensen die vertrouwen hebben in jouw onderneming, kunnen op deze manier investeren in ruil voor een rentepercentage.

Tot slot is het mogelijk om zelf jouw zakelijke lening te berekenen. Hierbij dien je rekening te houden met de volgende factoren: rente, looptijd, afsluitprovisie en vervroegd aflossen. Voor meer informatie over en het vergelijken van zakelijke leningen kunt u een kijkje nemen op zakelijkelening.nl.