Hoofdkussen onderhouden en wassen

Niet alle hoofdkussens zijn wasbaar. Als je nagaat hoeveel tijd je doorbrengt op je kussen is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden en schoon te houden, ook als het kussen niet in de wasmachine kan. Kan het kussen wel in de wasmachine dan is het alleen maar mooi meegenomen. In dit artikel geven we je advies over hoe je ervoor kan zorgen dat je hoofdkussen lang meegaat en comfortabel en hygiƫnisch blijft.

 

Wasbare hoofdkussens

Mocht je een wasbaar kussen hebben dan is het belangrijk om hem niet te vaak te wassen. Dit zorgt ervoor dat het kussen zijn elasticiteit verliest en dat is niet fijn. Zorg ervoor dat je het kussen goed droogt voor je er weer op gaat slapen. Het is helemaal fijn als een kussen in de droger mag. Stop er dan tennisballen bij die ervoor zorgen dat het kussen weer meer volume krijgt.

 

Niet wasbare kussens

Heb je een kussen die niet in de wasmachine mag? Gebruik dan een beschermende hoes om het kussen heen. Zo zijn er speciale moltons voor kussens die het vocht en vuil op kunnen nemen voor het bij het kussen komt. Een niet wasbaar kussen kan je maximaal twee keer per jaar professioneel laten reinigen. Ook kan je hem wel een of twee keer per jaar wassen maar dit is geheel op eigen risico.

 

Hoofdkussen onderhouden

Om je hoofdkussen zo goed mogelijk te onderhouden is het verstandig om altijd een beschermhoes eromheen te doen, of het kussen nou wasbaar is of niet. Het is hygiƫnischer en biedt een goede bescherming tegen zweet. Door je kussen dagelijks op te schudden en regelmatig te luchten houd je je kussen droog en luchtig. Doe het luchten alleen niet in de felle zon. Mocht je een donzen kussen hebben die plat is geworden, stop hem in de droger met een tennisbal erbij. Zet de droger op zijn laagste stand en je kussen wordt weer helemaal opgeklopt.