Houten speeltoestellen zijn de toekomst

Het is heel belangrijk voor oudere mensen en jonge kinderen om voldoende vitamines binnen te krijgen. Een genoeg van vitamines zorgt ervoor dat je minder vaak ziek bent en dat je minder snel last krijgt van chronische aandoeningen die je kan krijgen bij een vitaminetekort. Daarnaast betekend een genoeg van vitamines dat jonge kinderen zicht beter ontwikkelen dan wanneer ze deze vitamines niet zouden krijgen. Eén van de vitamines die belangrijk is om genoeg van te krijgen is vitamine d. En deze vitamine krijg je binnen via vette vis en margarine en via zonlicht.

Een tekort aan deze vitamine leidt niet tot acute problemen maar kan op lange termijn wel voor grote problemen zorgen. Het is dus belangrijk om op deze vitamine te letten ook al hoef je er niet elke dag mee bezig te zijn.

Het is heel moeilijk om genoeg van deze vitamine binnen te krijgen. Want er zijn maar een beperkt aantal voedingsmiddelen en andere middelen om deze vitamine binnen te krijgen. Er zijn twee varianten van de vitamine. De eerste krijg je binnen via margarine en vette vis. De tweede variant is wat ingewikkelder want deze variant krijg je binnen via zonlicht. Zonlicht is de enige manier om deze vitamine binnen te krijgen. Met voedingssupplementen is het mogelijk om een nauw verwante versie van de vitamine binnen te krijgen, maar ook deze versie is anders dan de vitamine d van het zonlicht. Het is dus erg belangrijk voor de risicogroepen om er verzekerd van te zijn dat ze genoeg van deze vitamine binnen krijgen.

Voor kinderen is het daarom belangrijk dat ze genoeg buiten komen in de zon. Dit kan door speeltoestellen hout te kopen. Een mooie zandbak hout kan een oplossing bieden om het voor een kind buiten leuk te maken waardoor het niet meer binnen gaat gamen of achter de computer gaat zitten.