Hyaluronzuur

Lippen spelen een grote rol bij de vorming van je gezichtsuitdrukking. Het zijn echte blikvangers die veel bepalen bij iemand anders zijn indruk over u. Gelukkig zijn er door de snelle technologische vooruitgang op dit moment goede mogelijkheden om op een goedkope en efficiënte manier uw lippen vol en strak te houden.

Doordat we op aarde zwaartekracht hebben kan dit ook werking op je gezicht krijgen, de huid begint te plooien, waardoor lippen minder vol lijken. Het is een onomkeerbaar natuurlijk proces, wat betekend dat het helaas niet te stoppen is. Gelukkig zijn er wel voldoende methoden om huidveroudering tegen te gaan. De meest gebruikte en meest efficiënte is een behandeling met fillers.

Fillers zijn injectables, wat betekend dat het een vloeistof is die in uw huid wordt geïnjecteerd. Volle lippen met injectables is een goedkope en efficiënte manier van cosmetische ingrepen, mits het professioneel is uitgevoerd. Veel klinieken zien het namelijk als een gemakkelijke manier om met goedkope materialen en een niet professionele behandeling in korte tijd veel winst te maken. Denk dus goed na over een juiste behandelaar het gaat ten slotte wel om uw lichaam.

Bij goede klinieken kunt u uw lippen opvullen met hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in uw lichaam voorkomt in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Het is de stof die de huid strak en elastisch houd. Het woord is afkomstig van het Oudgriekse woord (Hyalos) voor glas en uronzuur.

Hyaluronzuur vervult diverse functies in het lichaam:

  • Wateropslag: het heeft de eigenschap dat het geweldig veel water kan opslaan in verhouding tot zijn massa. Het is mogelijk om wel 6 liter per gram vast te houden.
  • Drukbestendigheid: water is moeilijk samen te drukken en omdat deze stof veel water vasthoud geld dat ook voor hyaluronzuur.
  • Smeermiddel: hyaluronzuur houd gewrichten soepel en sterk.
  • Vrijhouden van wegen: voor bewegende cellen houd de stof belangrijke wegen binnen uw lichaam vrij door zijn hoge viscositeit.