Ketting kopen? zilveren ketting of gouden ketting?

Voor wie van juwelen of sieraden houdt, is het helemaal duidelijk kettingen horen bij de basis uitrusting van iedereen die modebewust door het leven gaat. Kettingen horen er gewoon helemaal bij. Soms heb je een of meerdere basiskettingen van zilver of goud waarvan je de hanger kunt wisselen. Net daarom is een zilveren ketting of een gouden ketting zo’n belangrijk basisstuk in ieders garderobe. Een ketting kopen is dus iets wat iedereen zou moeten doen die graag bij de tijd wil blijven.

Een zilveren ketting of een gouden ketting, wat zal het zijn?

Zilveren kettingen of gouden kettingen zonder hangers zijn belangrijke basisstukken. Daarom is het ook zo belangrijgouden-kettingenk dat we even stilstaan bij een ketting kopen. Of je een zilveren ketting koopt of een gouden ketting, is in de meeste gevallen afhankelijk van waar de ketting voor gebruikt gaat worden. In de regel is het belangrijk dat er voor een zilveren ketting gekozen wordt, wanneer dit goed samengaat met je kleding of met andere juwelen. Zijn je andere juwelen echter van goud, dan is het logischer dat je voor een gouden ketting kiest in plaats van voor een zilveren ketting.

Verschillende schakels voor een zilveren ketting of een gouden ketting

Of het nu over een gouden ketting gaat of een zilveren ketting, de meeste kettingen onderscheiden zich door de vorm van hun schakels de meeste klassieke kettingen worden gekenmerkt door ronde schakels, ovale schakels of gedraaide schakels. Deze schakels vormen als het ware de basis van iedere ketting zonder hanger.

Een zilveren ketting of gou den ketting met kralen

Soms kan een zilveren ketting of een gouden ketting ook opgebouwd worden uit zilveren of gouden kralen. Hierdoor is het soms niet meer mogelijk om de zilveren ketting of gouden ketting voor het dragen van een hanger te gebruiken. Toch kunnen deze zilveren of gouden kettingen op zich dienst doen als prima basisstukken van ieder juwelenkistje.

Een zilveren ketting of gouden ketting als fantasiekettingzilveren-kettingen

Sommige kettingen worden specifiek gemaakt om zonder hanger gedragen te worden. Vaak wordt dan een gedeelte van de ketting bewerkt als decoratief element of wordt een decoratief element direct in de ketting verwerkt. Op die manier is het dus niet nodig om een aparte hanger voor een ketting te kopen omdat de zilveren ketting of gouden ketting zelf al dienst doet als geïntegreerd fantasie-element.

Of je kiest voor een zilveren ketting of een gouden ketting, maakt niet veel uit. Het zijn beiden prima basisstukken.