De voordelen van km registratie op een rij

Als u werkt dan heeft u vast weleens gehoord van de kilometer registratie bij u op het werk en misschien dient u zelf ook wel de kilometers bij te houden. Indien dit zo is, dan heeft u vast weleens gehoord van de zogenaamde kilometerregistratie en dit is vaak een belangrijk onderdeel van de centrale administratie bij mensen op het bedrijf. De kilometerregistratie is namelijk heel belangrijk, omdat er op deze manier ook veel geld kan worden bespaard. Dit heeft namelijk te maken met de belasting en met de bijtelling en op het moment dat de kilometers niet goed worden bijgehouden, kan men misschien onnodig teveel geld betalen aan de belasting terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is als men zich gewoon strikt houd aan de kilometerregistratie.

Wat is kilometerregistratie precies?

Kilometerregistratie is eigenlijk niet veel meer dan het bijhouden van de gereden kilometers met de auto van de zaak. Sommige mensen doen dit ook met hun privé auto om bijvoorbeeld te kijken hoe zuinig de auto is of hoeveel ze nog kunnen rijden, maar over het algemeen hebben we het bij de kilometerregistratie over de registratie die mensen bijhouden met de auto van de zaak. De kilometerregistratie is niet zomaar iets en is zelfs geregeld in de wet. Op het moment dat de kilometers worden geregistreerd moeten er een aantal zaken goed worden bijgehouden. Het gaat hierbij dan op het merk, type en kenteken van de auto, zodat ze altijd weten om welk voertuig het gaat. Ook moet je aangeven welke periode je de auto tot je beschikking hebt. Dat is ook de reden dat je weleens de vraag krijgt bij het pinapparaat of je wellicht een vervangende auto bij je hebt, omdat de gereden kilometers dan anders geregistreerd worden natuurlijk.

Afzonderlijke ritten bijhouden met kilometer registratie

In sommige gevallen is het zelfs nodig dat je per afzonderlijke rit aangeeft waar je heen bent gereden, hoever je bent gereden en of er afwijkingen hebben plaatsgevonden tijdens de rit. Dit is echter wel heel extreem en in de meeste gevallen is dit dan ook niet nodig bij het gebruik van een zakelijke auto. Belangrijk voor de bezitter van de auto van de zaak is dat hij privé niet meer dan 500 km per jaar rijdt, omdat hij anders in aanmerking komt voor de bijtelling, een fiscaal voordeel voor het bezit van een auto van de zaak. We willen erop wijzen dat je de kilometers erg goed moet bijhouden als je een auto van de zaak hebt, want de belastingdienst controleert namelijk steeds vaker op fraude met de kilometerregistratie. Als je dit niet goed doet, kunnen de boetes oplopen tot wel 5000 euro.