Knabbelvisjes ziekteverwekkers?

Misschien heb je ze weleens gezien: de zogenoemde knabbelvisjes. Ze zitten vaak in glazen bassins met water. Als je graag je handen of voeten laat beknabbelen door deze visjes heb je een kleine kans op een infectie. Dat is uit onderzoek van het RIVM gebleken. No worries, voor mensen met een gezonde huis is het risico verwaarloosbaar, maar pas wel op als je huidproblemen hebt. Je loopt dan namelijk kans op huidinfecties. Ook is het beter om het bassin te vermijden als je verminderde weerstand hebt.

Zijn de knabbelvisjes ziekteverwekkers?

De knabbelvisjes zijn bekend geworden doordat ze de dode huidcellen en verdikte huid van handen en voeten op eten. Na dat je een tijdje met je voeten of handen in het bassin hebt gezeten voelt je huid zachter aan. Maar, het water waarin de vissen zwemmen kan niet worden gedesinfecteerd. Daar zouden de visjes niet tegen kunnen. Natuurlijk is het ook niet mogelijk om elke keer het water voor elke klant te verversen. Ziekteverwekkers kunnen dus zowel via het water, als de visjes overgebracht worden op jou.

Waar worden de behandelingen aangeboden?

De behandelingen met de visjes worden tegenwoordig aangeboden in wellnesscentra. Ook worden de behandeling soms aangedragen bij eczeem en psoriasis. Kijk tegenwoordig daarom wel extra goed uit.

Voor een zachte huid naar de infrarood sauna

Om toch te kunnen genieten van een zachte huid en een goed gevoel is de infrarood sauna altijd een goede optie. Daarnaast werkt de infrarood sauna van binnenuit. Door de aangename hitte in de infrarood sauna gaat je hart sneller kloppen en wordt zo nieuw bloed met nieuw zuurstof naar alle delen van je lichaam geleidt. Door het zweten worden gif- en afvalstoffen uit je lichaam onttrokken.