Koningsdag komt eraan

Het is al bijna weer zover, Koningsdag staat voor de deur. En wat is Koningsdag zonder het perfecte feest? of een heerlijke dag op de vrijmarkt? Het is maar net wat jij leuk vindt.

De festivals op Koningsdag zijn ieder jaar weer een groot succes! Maar ook de verkoop van 2e hands spullen is een jarenlange traditie.

Wat doe je op een dag als Koningsdag?
Overal in Nederland vindt je de leukste 2e hands artikelen op de Vrijmarkt op Koningsdag. Een ideale kans om binnen een paar uurtjes tijd het grootste gedeelte van je overbodige spullen te verkopen. Of aan te kopen!

Koningsdag kleding en blauwe vlaggen
Koningsdag kleding en blauwe vlaggen

Opruiming!
Het voordeel? Natuurlijk een extra zakcentje. Maar dat is niet alles: je jouw spullen worden weer opnieuw gebruikt. Laat anderen het voor je bepalen: gooi alles weg wat je niet hebt verkocht. Spreek dus met jezelf af: wat ik meeneem naar de rommelmarkt komt niet meer terug.

Koningsdag/nacht
Als je op Koningsavond/nacht erop uit gaat, en je hebt op Koningsdag zelf ook nog een feest of festival. Is het wel zo verstandig om de koningsnacht niet uit de hand te laten lopen(rustig aan doen) Anders ben je Koningsdag niet vooruit te branden, en dat is natuurlijk wel zonde als je al ergens een kaartje voor had gekocht.

Iedereen heeft natuurlijk andere ideeën over koningsnacht/Koningsdag, de een vindt het heerlijk om allebei de dagen eens flink uit te gaan, en de andere vind het weer hartstikke leuk om gezellig op de vrijmarkt te staan.

Koningsdag = feest en gezelligheid
Koningsdag is een dag van feest en gezelligheid! en dat zul je weten ook! Tijdens Koningsdag is iedereen in een feest stemming en vooral oranje gekleed! Oranje is de kleur van Koningsdag. Staat Koningsdag weer om de hoek dan duikt iedereen weer de kast in op zoek naar de beste oranje outfit. Toch zijn er voor sommige mensen nog vragen. Wat is bijvoorbeeld een goeie outfit? Moet het perse oranje zijn?

Moet Koningsdagkleding altijd oranje zijn?
Het antwoord is nee. De meeste mensen dragen inderdaad oranje kleding, maar dit hoeft niet. Het gaat er om dat de kleuren van “Koningsdag kleding” iets te maken hebben met Nederland (Holland) of het Koningshuis. Kleuren als blauw-oranje (Nederlandse uit-wedstrijd kleuren) of wit/rood/blauw (kleuren van de Nederlandse vlag) zijn prima. Heb je hier geen zin in? Geen probleem! Draag dan gewoon lekker wat je zelf wilt!

Koningsdag kleding
Koningsdag kleding

Handige links: http://www.linkskoerier.nl/