Lasersnijden

Met behulp van hoogwaardige laserapparatuur worden uw kunststof producten uitgesneden, wat ook wel lasersnijden wordt genoemd. Lasersnijden zorgt ervoor dat iedere kunststof vorm met precisie kan worden uitgesneden. Ook wordt kunststof op deze manier gerepareerd wat bijdraagt aan de duurzaamheid in de kunststof industrie. In deze blog vertellen wij u graag meer over de typen lasers en methodes rondom lasersnijden.

Lasersnijden

Binnen de industrie zijn er over het algemeen twee soorten lasersnijders op de markt om kunststof te bewerken. Dit is de CO2 laser, die onder andere voor de metaalindustrie wordt gebruikt. Op dit moment wordt er ongeveer voor ┬ż deel gebruik gemaakt van deze manier van lasersnijden.
Daarnaast is er de Nedymium Gedoteerd YAG kristal laser, dit is een zeer krachtige lasersnijder waarbij de laserstraal te transporteren is over glasvezel. Deze laser wordt naast dat het voor de tandheelkunde wordt toegepast is deze ook veelal in de laserlas industrie te gebruiken. Daarnaast wordt deze laser ook gebruikt om tatoeages te laten verwijderen. Over het algemeen zijn beide types veelgebruikte manieren om te lasersnijden. Een groot voordeel van lasersnijden is dat er zeer fijne sneden gemaakt kunnen worden. Ook bijzondere patronen of hoeken zijn probleemloos te maken met een lasersnijder.

Meer weten over lasersnijden?

Wilt u meer informatie over lasersnijden? Bekijk de website voor meer informatie of houd deze blog in de gaten. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de laserindustrie. Heeft u een opdracht voor ons? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!