Matten schoonmaken

Deurmatten houden het huis schoon, maar moeten zelf natuurlijk ook schoongemaakt worden, anders worden ze minder effectief.

In de wasmachine gooien

deurmatJe moet een deurmat nooit in de wasmachine gooien, tenzij er specifiek erop word vermeld dat het een wasbare deurmat is. De meeste deurmatten zijn namelijk niet wasbaar en je moet ze zelf schoonmaken. Dit kan je doen door uit te kloppen en met een stofzuiger overheen gaan. Zo worden ze al een stuk schoner, als je het toch makkelijk wil hebben en het met een wasmachine wil wassen. Dan moet je ervoor zorgen dat je een wasbare deurmat koopt.

Wasbare schoonloopmatten

De schoonloopmatten zijn vaak wasbaar, maar ook hierbij moet je het even voor de zekerheid checken, want sommige schoonloopmatten zijn ook niet wasbaar en gaan zo kapot. Met de kokosmat moet je het zeker nooit proberen, want die gaan zeker kapot. De wasbare deurmatten zijn van NBR rubber, dit betekent dat ze niet kapot gaan en worden ook uitvoerig getest. Deze matten zijn wel een stuk duurder, maar je hebt er wel een aantal jaar garantie op. Je kan natuurlijk ook voor de goedkope matten gaan en deze om de paar manden vervangen, in plaats van het schoon te maken. Meer weten? Kijk dan eens op imatshop.nl