Meer tijd over met uitbesteden

Een zelfstandig ondernemer in de schilder branche heeft te maken met de ingewikkelde CAO schilders. Een zelfstandig ondernemer is het liefste met zijn business bezig en niet met allerlei bijzaken die met het bedrijf te maken hebben. Deze bijzaken leiden alleen maar af van de bedrijfsvoering en remmen een bedrijf alleen maar af. Deze dingen kosten tijd om te doen, maar nog veel meer tijd om allemaal bij te houden. Het is veel gezonder voor een bedrijf wanneer ze zich niet bezig hoeft te houden met bijzaken maar enkel kan focussen op haar corebusiness. Regelgeving en administratie moeten zoveel mogelijk vermeden worden.

Regelgeving in praktijk brengen is niet zo moeilijk. Regelgeving bijhouden is daarentegen veel moeilijker, want het kost heel veel tijd om je van alle regelgeving op de hoogte te houden. Voor het bijhouden van regelgeving moet je alle vakbladen doorspitten, omdat mensen die veel van een onderwerp afweten dit vaak publiceren in vakbladen. Door het lezen van deze vakbladen en op een intensieve manier met je branche bezig te zijn kun je veranderingen in de branche veel makkelijker monitoren. In een branche met weinig regelgeving is het niet zo moeilijk om dit bij te houden, maar in een branche met veel regelgeving is het veel moeilijker om de regelgeving bij te houden en kost dit erg veel tijd.

Een makkelijkere manier om met veranderende regelgeving om te gaan is door alle werkzaamheden die niet met de core business van het bedrijf te maken hebben uit te besteden. Zo kan je de administratie uitbesteden en kan je alle dingen die met personeel te maken hebben laten doen door een extern kantoor. Met de employee self service van CBBS kan je een groot deel van de dingen rondom personeel regelen. Ook kun je van hun consultant HR krijgen. Het grote voordeel is dat zij de regelgeving voor jou bijhouden zodat jij je met andere dingen kan bezighouden.