Met de motor naar Schotland deel 2

Als u van plan bent om met de motor in Schotland te gaan, is het belangrijk dat u goed voorbereid aan deze reis begint. We hebben in deel 1 al een aantal regels voor u op een rijtje gezet die in u acht moet nemen als u in Schotland met motor op vakantie bent. We gaan hieronder verder met een aantal andere regels:

  • Zoals al eerder vermeld rijden ze in Schotland aan de linkerkant met de motor en met de auto. Het inhalen gebeurd dan ook aan de rechterkant van de weg.
  • Vanzelfsprekend is het dan ook dat je niet aan de linkerkant van de weg moet inhalen. Je bent dit waarschijnlijk wel gewend in Nederland, maar let hier goed op als je met de motor in Schotland bent,
  • Je mag op de snelweg niet op de middelste strook als deze baan vrij is, ongeacht hoeveel banen de snelweg op dat moment heeft.
  • Bij een rotonde moet je voorrang geven aan de auto’s die van rechts komen en niet van links, aangezien ze met de motor in Schotland aan de andere kant van de wegrijden.

Wilt u meer weten over de verkeersregels in Schotland als u met de motor hier heen gaat? Kijk dan op de website voor meer informatie.