Nederlandse daken vol zonnepanelen

Inmiddels is het wel duidelijk dat er dringend iets moet gebeuren op het gebied van milieu problemen. Een van de grootste problemen is natuurlijk het opwarmen van de aarde, die sterk nadelig versnelt wordt door de vele motorvoertuigen en fabrieken die schadelijke gassen uitstoten. Ook raken de fossiele brandstoffen op waardoor we snel opzoek moeten naar andere oplossingen voor energie.

Enorme stijging zonnepanelen

Uit meest recente cijfers van netbeheer Stedin is gebleken dat Nederlanders massaal zonnepanelen op hun dak aanleggen. In een jaar tijd is het aantal geregistreerde adressen met zonne-collectoren gestegen van 125.000 naar maar liefst 185.000 locaties. Deze groei is dus veel groter dan alle jaren ervoor. Utrecht is volgens de cijfers de snelste stijger en Eindhoven de laagste. Gemeente schrijven de enorme stijging toe aan de nieuwe subsidieregeling. Wij Nederlanders zij  in 2014 dus intensiever met energie bezig dan ooit te voren!

De voordelen van zonnepanelen

De grootse voordelen van zonnepanelen liggen erg voor de hand. Zo bent u zelfvoorzienend op het gebied van energie. Hierdoor zult u geen dure energie rekening op uw deurmat krijgen! Wat op zich al een voordeel is natuurlijk. Maar er is meer, Nadat u uw investeringsbedrag terugverdiend heeft, gaat u geld verdienen omdat u energie levert aan uw energie maatschappij! Natuurlijk zijn er nog velen andere voordelen maar dit zijn de grootste.