Nut van coderen

Coderen kan erg belangrijk voor bedrijven, want een codeersysteem zorgt ervoor dat alle informatie goed door een bedrijf heen kan lopen. Door alle informatie goed te coderen worden er minder fouten gemaakt in het proces. Dat komt omdat een codeersysteem ervoor zorgt dat alle informatie op het goede moment op de goede plaats komt tegen minimale kosten.

Bedrijven die een codeersysteem implementeren gaan meestal beter presteren omdat alle informatie goed wordt overgebracht. Daardoor hoeft het bedrijf minder kosten te maken voor de goederen die kwijt raken en ook minder kosten te maken voor dingen die anders dubbel worden gedaan. Door goed te coderen en op een vaste manier te werken zijn er dus minder verspillingen in een bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in bijna elke supermarkt gebruik gemaakt van barcodes. Door deze barcodes kunnen goederen worden gescand en is het op elk moment mogelijk om goederen te detecteren. Op deze manier maken barcodes het mogelijk om de voorraad van de supermarkt bij te houden. Als de goederen binnen komen worden ze gescand en in het voorraadsysteem ingevoerd en als ze bij de kassa komen worden ze gescand en uit het voorraadsysteem gehaald. Op deze manier kan het voorraadsysteem worden bijgehouden.

Een proces coderen zoals de supermarkt dat heeft gedaan kan in heel veel bedrijven. De manier waarop in bedrijven wordt gecodeerd kan wel in elk bedrijf verschillen. Foutgevoelige informatie en foutgevoelige werkzaamheden hoeven nadat ze zijn gecodeerd niet meer door mensen te worden gedaan, maar worden overgenomen door het codeersysteem.

Een bekend voorbeeld van een codeersysteem is de qr code printer. De qr code is een code die wordt gebruikt om websites mee te duiden. Met een qr code camera kan de code worden gescand en wordt je doorverwezen naar de bijbehorende internetwebsite.