Onderhoud en herstelling Novoferm garagedeur | Storing service ROMASS

Het kan voorkomen dat er problemen ontstaan aan een Novoferm garagedeur. Dit kan verschillende redenen hebben. Op het moment dat er een defect of storing ontstaat, is het zaak dat er zo snel mogelijk een ervaren technieker komt kijken om het probleem op te lossen. Als u opzoek bent naar een snelle maar ook zeker een professionele service, kunt u terecht bij ROMASS. Dankzij de landelijke dekking van ROMASS is altijd een specialist in de buurt en kan het probleem veelal dezelfde dag opgelost worden. ROMASS is een merk onafhankelijke specialist in het herstellen en onderhouden van alle merken en typen garagedeuren. Wanneer u in het bezit bent van een servicecontract van ROMASS, kunt u dag en nacht een storing melden. Onze techniekers zorgen ervoor

Veel voorkomende Novoferm garagedeur storingen

Door de jaren heen hebben wij veel verschillende problemen gezien aan zowel handbediende als automatische Novoferm garagedeuren. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meest voorkomende storingen aan een garagedeur.

Garagedeur sluit niet meer

Een garagedeur die niet meer sluit kan het gevolg zijn van veel verschillende soorten storingen. In het geval van het niet sluiten van de deur adviseren we om niet zelf te gaan klussen aan de deur. Dit omdat er veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Het kan bijvoorbeeld liggen aan een gebroken veer, kabel of een motor die niet meer werkt. Ons advies is daarom ook om de garagedeuren service van ROMASS in te schakelen.

Garagedeur maakt veel lawaai bij het openen en sluiten

Een krakend of piepend geluid bij het openen en sluiten van een deur is erg vervelend. Het kan zijn dat er onderdelen zijn die niet zijn afgesteld. Het geluid kan ook te maken hebben met het drooglopen van de looprollen. U kunt zelf proberen om de looprollen te smeren om te kijken of het geluid minder wordt. Let wel bij het smeren van de looprollen op dat de stroomvoorziening is uitgeschakeld. Mocht u het toch eng vinden om dit zelf te doen, kunt u altijd terugvallen op ROMASS.

Afstandsbediening werkt niet meer

Het is altijd vervelend wanneer je voor de garagedeur staat en de deur gaat niet open wanneer je op de afstandsbediening hebt gedrukt. Het kan zijn dat de batterijen van de afstandsbediening leeg zijn. Controleer altijd of door het vervangen van de batterijen de deur wel open gaat. Wanneer na het vervangen van de batterijen de afstandsbediening het nog steeds niet doet, wordt het tijd dat er een specialist komt kijken. Het kan zijn dat de handzender opnieuw geïnstalleerd moet worden of dat deze vervangen moet worden. Een technieker op locatie kan dit het beste bepalen en indien nodig direct de afstandsbediening vervangen.

Hoe kan je een Novoferm garagedeur storing aanmelden?

Het begint met het maken van een online afspraak. Dat kan altijd: 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dat is makkelijk en het kost slechts 1 minuut van je tijd!

  • Ga naar www.romass.be en klik op “online afspraak maken” rechts bovenin de hoek van de website;
  • Selecteer: “particulier” en volg daarna de 7 stappen die aangegeven worden;
  • Tijdens die 7 stappen, kun je aangeven wat voor garagepoort je hebt (kantel, schuif, elektrisch gediend of handbediend), wat het probleem precies is en wat jouw gegevens zijn;
  • Geef jouw voorkeursdagen aan (de dagen waarop je zelf aanwezig kunt zijn bij de herstelling, zodat onze planning daar rekening mee kan houden) en rond de aanvraag af.

Het inplannen van de afspraak

Nadat je het online aanvraagformulier hebt ingevuld, zul je gebeld worden door onze klantenservice om de afspraak definitief te maken en te bevestigen. Hou er rekening mee, dat je tijdens de eerstvolgende werkdag (nadat je jouw online verzoek hebt gedaan) gebeld wordt om de afspraak vast te stellen.

Meer informatie over de Novoferm service van ROMASS kunt u terug vinden op de website. U kunt ook telefonisch contact opnemen. U kunt ROMASS bereiken op 078/484996.