Ongezond binnenklimaat

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met bewuster leven. Hierbij denken mensen vaak aan sporten, gezond eten, genoeg slapen. Dit zijn hele belangrijke aspecten van een gezond en gelukkig leven, maar mensen vergeten vaak een ander belangrijk aspect, namelijk de luchtkwaliteit! Je ademt natuurlijk dag en nacht. De lucht die je de hele tijd binnenkrijgt moet daarom schoon en gezond zijn. Mensen denken hier vaak niet zo veel over na, behalve als je op het nieuws hoort over luchtvervuiling. Hoe de lucht er buiten aan toe is, daar heb je helaas weinig invloed op. Het enige dat je kunt doen is zorgen dat je op zoek gaat naar plekken waar schone lucht is, zoals een bos of een ander natuurgebied. Maar je hebt wel invloed op de kwaliteit van de lucht binnen! Aangezien mensen gemiddeld 20 uur van hun tijd binnen doorbrengen, is dit misschien nog wel belangrijker dan de lucht van buiten.

Veel mensen hebben klachten door een ongezond binnenklimaat, zonder het door te hebben. Enkele van deze klachten zijn: een droge keel en droge ogen, vermoeidheid, benauwdheid, een verstopte neus en hoofdpijn. Als je gedurende een lange tijd wordt blootgesteld aan ongezonde lucht, kun je zelfs ergere klachten krijgen, zoals: ontwikkeling voor astma, infecties aan de luchtwegen, een overgevoeligheid door allergenen en hart- en vaatziekten.

Heb je het idee dat je last hebt van deze klachten, dan zou het zomaar kunnen dat het klimaat in je huis niet goed is. Vaak komt dit doordat de lucht niet vochtig genoeg is. Dit is gemakkelijk op te lossen door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat er meer vocht in de lucht komt, waardoor je minder last krijgt van de bovengenoemde klachten. Op de website shopvoorgezondheid zijn vele verschillende soorten luchtbevochtigers te koop, zoals bijvoorbeeld de Medisana luchtbevochtiger, maar ook vele andere varianten.