Op vakantie naar China

China is een bijzonder groot land waar veel te beleven is. Veel mensen besluiten om hun horizon te verbreden en te backpacken in een land zoals China. Als je toch in het land bent heb ik hierbij een paar locaties die je hoe dan ook moet bezoeken via shoestring.

  1. De Chinese muur
    Deze muur ligt in het Noorden van China en dus vrij ver van een heleboel grote steden. De muur is gebouwd om de vijanden uit het Noorden buiten te houden. China is een heel groot land en dat maakt het moeilijk om het land te verdedigen.De muur is 7 tot 8 meter hoog en ongeveer 6,5 meter breed. In z’n geheel is de muur ongeveer 6400 kilometer lang. Om dit even in vergelijking te brengen: Vanaf Zuid-Holland naar Istanbul is het ongeveer 2200 kilometer.
  1. De stad Peking
    Dit ligt ver van de Chinese muur af. Peking is de hoofdstand van China en heeft meer dan 21 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 1,25 keer het de inwoners van Nederland. Omdat Peking zo groot is heeft het een heleboel bezienswaardigheden. In Peking zijn vooral veel tempels te bezichtigen, maar er zijn ook prachtige parken en tuinen zoals de dierentuin van Peking.
  1. De stad Shanghai
    Shanghai is de grootste stad van China. Het heeft een oppervlakte van net geen 6.500 kilometer en ken een kleine 25 miljoen inwoners. Het hele land staat bekend om zijn moderne architectuur en is daarom een echte aanrader om een keer te bezichtigen. De stad heeft een divers aanbod aan bezichtigingen je bent er nooit op uit gekeken.

China heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dit. Het behoort in het lijstje van de grootste landen van de wereld en dit uit zich in de diversiteit van het land. Van de Chinese oudheid, tot de moderne steden. Om te kijken of China bij jouw past kan je online shoestring ervaringen lezen.