Paleo, focus op kwaliteit en niet op hoeveelheid

Mensen die willen afvallen en gezonder willen leven richten zich vaak op de hoeveelheid voedsel. De focus moet je juist op kwaliteit liggen van het voedsel en niet de hoeveelheid.

Kwaliteit van voedsel

Je kunt van goede voedsel veel eten en niet dikker worden. Het probleem ligt aan het soort voeding. Onze voeding zit tegenwoordig met allerlei troep en zelf kleine porties ervan maken ons dik en ongezonder. In veel van onze voedsel zit verwerkte suikers en conservatie middelen. Deze voedsel heeft veel ernstigere gevolgen voor onze gezondheid, behalve het feit dat we er dikker door worden. Veel ziektes komen door onze voeding en zelf het vitamine D tekort komt erdoor.

Wil je voor gezonde en kwaliteit voedsel gaan? Kies dan voor het paleo dieet. Het paleodieet is de voeding dat onze voorouders 10.000 jaar geleden aten. Het is puur natuur voeding dat niet bewerkt is.

Paleo recepten

In de paleo recepten zit enkel natuurlijk voeding en is ook nog eens rijk in variatie. Voedsel zoals granen, zuivel, suikers en zout komt er niet in voor laat staan andere chemische stoffen dat in veel van onze voeding zien. De paleo recepten bestaan ook gewoon uit vlees recepten waar vlees, vis en groente bij ziet. Je kunt dus nog steeds gewoon heerlijk koken en ook vlees eten.

Je krijgt met de paleo recepten wel kwaliteit voedsel binnen. Je zult na een aantal weken ook gaan merken dat je lichaam anders werkt en je zult ook meer energie hebben. Dit komt doordat je lichaam eindelijk de kwaliteit voedsel krijgt dat het hard nodig heeft.