Procesverbetering

Bij het uitvoeren van procesverbetering bij software testen en agile is het van belang dat de fouten in de software of in de app zo snel mogelijk worden gevonden en dat dit zo weinig mogelijk geld kost.

Procesverbetering

Procesverbetering is een moeilijk vak, omdat er heel precies moet worden gekeken naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd om het software testen uit te voeren. Software moet namelijk altijd getest worden op fouten, voordat het ook daadwerkelijk wordt gebouwd. Mensen en personeel om procesverbetering uit te voeren blijkt nogal moeilijk te zijn, omdat deze mensen getrouwd moeten zijn met hun vak. Het is vaak een baan voor personen die bijvoorbeeld absoluut geen negen tot vijf mentaliteit hebben, die verstand hebben van de laatste ontwikkelingen volgens de testmethodes zoals agile en TMap testing, daarnaast is het van belang dat deze geheel op de hoogte is van de testplannen bij procesverbetering. Hierbij kunt u denken aan een systeemtest plan of een plan voor performancetesten.

Procesverbetering bij testen

Software wordt getest in een goed beveiligde testomgeving. Soms komt het wel eens voor dat er helemaal geen omgeving is om te testen. Dan moet het eigenlijk live getest worden, wat weer heel veel risico’s met zich mee brengt. In onze volgende blog vertellen wij u graag meer over procesverbetering. Het is namelijk van belang dat alle processen van het testen van de software zo effectief en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd.