Rijschool in hoofddorp

Autorijbewijs B

Je rijbewijs gehaald bij bijvoorbeeld een rijschool in Hoofddorp? Wat mag je allemaal met een rijbewijs B? Vaak weten mensen niet wat je allemaal mag met een rijbewijs B. Bijvoorbeeld het besturen van een auto met aanhangwagen. ?

Autorijbewijs B gehaald, wat nu?

Wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs B mag je een auto besturen met aanhangwagen, maar alleen in de volgende situaties:

  • De toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger is minder dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen.
  • Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan, als de toegestane maximummassa van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo.

Aanhanger mag zwaarder zijn dan auto

De aanhanger mag zwaarder zijn dan de lege auto die jij bestuurd. Maar uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhanger of oplegger mag trekken. Tot 19 januari 2013 moest de aanhanger of oplegger lichter zijn dan de ledige massa van de trekkende auto, dat is het gewicht zonder lading en inzittenden. Oefen hiervoor bij de Haarlemse rijschool, rijschool Rijbewijs. hier kun je ook terecht voor allerlei andere rijbewijzen, zoals voor een gewone personenauto. Bekijk direct de website.