Rolluiken reparatie | Jarenlange ervaring in ons vak

ROMASS is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het repareren en onderhouden van allerlei rolluiken in heel Nederland. Wij bieden snelle service aan particulieren en bedrijven. Bij ons krijgt u namelijk al binnen enkele dagen na aanvraag een monteur op bezoek voor de rolluik reparatie.

De meeste voorkomende rolluik storingen

Het rolluik reageert niet op de motor

Wanneer je je rolluik open of dicht probeert te doen hoor je de motor draaien, maar het rolluik reageert niet op de motor. Dit kan een gevolg zijn van kapotte ophangveren. De motor geeft het rolluik een zetje en vervolgens nemen de veren het over waardoor een rolluik op- of uitrolt. Wanneer de veren kapot zijn kan het rolluik niet meer open of dicht. Dit kan opgelost worden door de kap van het rolluik te openen, de veren te vervangen en de motor opnieuw in te regelen.

De motor is kapot

Rolluiken beschikken over een buismotor. Deze zit in de as van het rolluik en is niet op het blote oog te zien in tegenstelling tot motoren van garagedeuren. De motor van een rolluik kan defect raken door veelvuldig gebruik, incorrecte afstellingen, kortsluiting etc. Een motor die aan het eind van zijn levensduur zit moet vervangen worden. Schakel hiervoor altijd een monteur voor in. Wij raden je af om zelf aan de elektronica te zitten om verdere schade, kortsluiting en/of ongevallen te voorkomen.

De lamellen zijn uit de rail geraakt

Extreme weersomstandigheden zijn in de meeste gevallen de oorzaak van lamellen die uit de rail van een rolluik getrokken worden. In sommige gevallen is het nog mogelijk om de lamellen terug in de rail te plaatsen. Vaak is hier nog wel cosmetische schade aan op te merken. Wanneer de schade groot is kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw rolluik pantser te laten plaatsen.

De schakelaar is kapot

Sommige elektrische rolluiken worden aangestuurd door een schakelaar die naast het rolluik aan de muur gevestigd is. Een schakelaar gaat over het algemeen vele jaren mee. Wanneer een schakelaar verouderd is of heel intensief gebruikt wordt kan deze kapot gaan. In dit geval kan je het beste de schakelaar vervangen om het rolluik weer in gebruik te kunnen nemen.

De afstandsbediening werkt niet meer

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. Het is bij ons mogelijk om tot 10 rolluiken op 1 afstandsbediening te plaatsen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn.

Meer weten over de rolluik service van ROMASS? Neem dan een kijkje op de website. Hier vind je meer informatie en een overzicht van de plaatsen waar ROMASS actief is.