Scheiden of blijven? Geen gemakkelijke keuze! Vraag advies.

Uw partner en u zijn er nog niet helemaal over uit: gaan we scheiden of blijven? Keuzes maken is niet bepaald makkelijk, laat staan als het over iets gecompliceerds gaat, zoals scheiden of blijven. U moet de kwestie ook van zoveel verschillende kanten bekijken: Hoe gaan we het doen met de kinderen? Wat gebeurt er dan met het huis? Hebben we het niet te snel opgegeven en kost het niet teveel geld? Er is natuurlijk genoeg reden om te scheiden, anders zou u het niet overwegen. Maar er zijn ook veel goede redenen om bij elkaar te blijven. En wat dan?

Scheiden of blijven

Soms is het beter om bij elkaar te blijven. Heeft u jonge kinderen? Is de liefde voorbij maar kunt u wel normaal met elkaar omgaan? Dan is blijven een optie, u kunt de scheiding altijd uitstellen naar een later moment. Wellicht denkt u dat uw kinderen minder last van een scheiding hebben omdat ze jong zijn. Het is echter juist zo dat jonge kinderen (7-) vaak kwetsbaarder zijn en eerder beschadigt raken. Als u geen heftige ruzies in huis hebt kunt u dan beter wachten. Maar ook als u geld te weinig heeft voor een scheiding is het beter om samen te blijven. Ga in relatie therapie of probeer dingen op te lossen als u denkt dat er nog wat te redden valt!

Scheiden

Vaak kunt u er toch niet om heen draaien, en is scheiden wel de juiste keuze. Vooral als u elkaar alleen nog maar in de haren vliegt is scheiden beter dan blijven. Wanneer u besluit om te scheiden kunt u overwegen om daarbij hulp in te schakelen om escalaties te voorkomen. Denkt u te willen scheiden en heeft u graag wat advies? In deze blog staan linkjes die u verder kunnen helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld contact op nemen met iemand die veel van scheiden af weet. Ten slotte is en blijft scheiden of blijven een lastige kwestie. Denk goed na over alle consequenties en bespreek zoveel mogelijk met uw partner.

scheiden of blijven