Scheiden zonder verliezers met mediation

De kogel is door de kerk, jullie gaan scheiden. Om te voorkomen dat dingen erger worden dan dat ze al zijn, kan het verstandig zijn om een mediator in te schakelen. Jullie zitten namelijk in een emotionele periode waarin veel onzekerheid heerst. Wie krijgt bijvoorbeeld de kinderen en hoe worden de financiën verdeeld? Het is erg moeilijk om er op zo’n moment samen uit te komen. Het vertrouwen is namelijk vaak al minder en ook communicatief verloopt het niet altijd even soepel.

Wat doet een mediator?

Een mediator helpt jullie er samen uit te komen door zich onpartijdig op te stellen en een objectieve blik op zaken te werpen. Eigenlijk is het een soort conflictbemiddelaar, hij of zij gaat samen met jullie opzoek naar oplossingen voor de punten waar jullie samen niet uit kunnen komen. Het is hierbij erg belangrijk dat de uitkomst voor beide partijen aanvaardbaar is. Om dit te kunnen realiseren is het erg belangrijk dat iedereen zijn of haar wensen en verwachtingen duidelijk uitspreken. Een mediator oordeelt niet en is altijd onpartijdig. Het doel van een mediator is altijd om een scheiding zo goed en spoedig mogelijk af te ronden, zodat iedereen weer verder kan met de toekomst.

In het geval van kinderen zullen jullie elkaar hoogstwaarschijnlijk in deze toekomst blijven zien. Daarom is het nog belangrijker om na de scheiding goed met elkaar overweg te kunnen blijven gaan. Jullie blijven namelijk samen verantwoordelijk voor hen. Daarom is het verplicht om bij een scheiding een ouderschapsplan of een echtscheidingsconvenant op de stellen.

Geen verliezers bij mediation

Met behulp van een mediator is er nooit een verliezer. Je lost namelijk samen de geschillen op waardoor er altijd een win-win situatie ontstaat. Daarnaast voorkom je langdurige juridische procedures en maak je alleen afspraken waar jullie je beide goed bij voelen. Dit scheelt erg veel geld, tijd en energie.

mediator