Scheiding hoe werkt dat?

Wanneer je gaat scheiden staat er veel werk op je te wachten. Hopelijk kunnen jullie samen tot een goed einde van het huwelijk komen. Overleg is juist nu namelijk van groot belang. Hoe beter jullie hier met elkaar uit kunnen komen hoe makkelijker de overgang wordt naar de opbouw van een nieuw leven zonder elkaar. Het is niet verkeerd de ander in de verdeling te gunnen maar zorg er ook voor dat je voor jezelf op komt. Hoe doe je dat? Zoals gezegd, in goed overleg maar zeker ook met een mediator erbij. Iemand die oog heeft voor een goede afhandeling van de scheiding.

Scheiding met de hulp van een mediator

Een mediator kan helpen bij het hele proces van de scheiding. Er is oog voor de praktische afhandeling maar zeker ook voor de emotionele kant van de zaak. Een mediator is geschoold om in beide gevallen een goede gespreksleider of bemiddelaar te zijn. Een scheiding aanvragen is namelijk een heel proces. Er moet een deugdelijk echtscheidingsconvenant komen en waar nodig een ouderschapsplan. In het convenant moet alles wat jullie regelen en verdelen vermeld worden. Een mediator ziet erop toe dat het convenant hout snijdt. Vooral het ouderschapsplan luistert nauw. Neem hier goed de tijd voor en overleg veelvuldig waar nodig. Het belang van het kind moet in al jullie beslissingen voorop staan. Dat is niet te veel gevraagd; daar heeft een kind recht op.

Mediator zorgt voor een stukje zekerheid

Daarna gaan de door jullie opgestelde stukken naar de rechtbank. Hiervoor zorgt de mediator ook. De laatste stap na de uitspraak van de rechter is weer voor jullie: de gemeente op de hoogte stellen van jullie echtscheiding. Heb je hulp nodig van een mediator en woon je in Apeldoorn of omgeving? Zoek dan eens contact met mediator Apeldoorn. Zij kunnen jullie mede vanuit een jarenlang ervaring, goed begeleiden. Met liefde leggen ze uit wat ze voor jullie kunnen betekenen. Een betrouwbare partner in deze roerige tijd is wel zo prettig.

mediation