Speelgoed voor in de tuin

In de meeste speeltuinen zie je ze nog wel eens: zandbakken. Zandbakken zijn geliefd bij alle kinderen. Ze kunnen wat graven of een zandkasteel maken. Ze zijn hierdoor uren zoet.

Niet in elke wijk of buurt is een speeltuin met zandbak te vinden terwijl het leuk is voor kinderen om er in te spelen. Als er geen zandbak in de buurt te vinden is zou je er voor kunnen kiezen om zelf een zandbak in de tuin te zetten. Een houten zandbak is gemakkelijk te installeren in de tuin. Zandbakken zijn er in allerlei maten, zodat ze perfect in elke tuin passen zonder dat het de hele tuin in beslag neemt. Je wilt natuurlijk ook ruimte overhouden voor bijvoorbeeld een tafel en tuinstoelen, en het is ook fijn om nog ruimte over te houden voor planten en bomen.

Naast zandbakken is er ook ander leuk houten buitenspeelgoed om in de tuin te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een houten speelhuis. Die zijn in veel verschillende varianten te koop zodat die precies bij jouw tuin past. Daarnaast is het ook leuk om een schommel en glijbaan in de tuin te zetten. Hier heb je meestal wel wat ruimte voor nodig. In kleinere tuinen kun je beter een klein formaat tuinhuisje of zandbak neerzetten. In tuinen met gras is het ook leuk om een houten goaltje neer te zetten. Dan kunnen de kinderen lekker voetballen in de tuin in plaats van dat ze voetballen op de weg naast het huis. Het voordeel van een houten goal is dat het bijna geen ruimte in beslag neemt. Daarnaast is een houten goal makkelijk om te bergen in een berghok of in de schuur. Een duikelrek neemt wellicht nog minder ruimte in beslag, en is ook een leuk alternatief als houten buitenspeelgoed. Al met al is er genoeg keuze voor speelgoed wat je in de tuin kunt plaatsen.