Spong in je carrière met outplacement

Voor sommige mensen is het moeilijker om aan een baan te komen dan voor andere mensen. Sommige mensen hebben zo een lange tijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt en hebben al langere tijd niet gesolliciteerd. Als mensen op hun vijftigste op straat komen te staan kan dat er lastig voor ze zijn, want ze zijn dan niet alleen hun baan kwijt, maar moeten na hun ontslag ook nog eens proberen om aan een nieuwe baan te komen. Veel van deze mensen hebben geen idee hoe solliciteren in deze tijd werkt.

Na een ontslag kan het voor deze mensen dus lastig zijn om aan een nieuwe baan te komen. Het vinden van een passende baan is echter nooit makkelijk. Mensen die voor het eerst of na een langere tijd weer moeten solliciteren moeten ze weer helemaal opnieuw uitvinden hoe je tegenwoordig moet solliciteren. Als je ouder dan vijftig bent komt daar ook nog bij dat je meestal andere dingen hebt te doen.

Voor deze mensen wordt solliciteren makkelijker als ze een outplacementtraject doen bij bijvoorbeeld outplacement Utrecht of outplacement Rotterdam. Met outplacement worden mensen geholpen met het vinden van een nieuwe baan. In het eerste deel van het outplacementtraject leer je hoe je je het beste kan profileren op de arbeidsmarkt en in het tweede deel van het traject ga je met behulp van een adviseur solliciteren.

Ook als je een baan hebt kun je iets aan je toekomst doen. Als je een baan hebt kan je daarnaast bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding volgen. Met loopbaanbegeleiding helpt een coach je bij het binden van antwoorden op vragen over jouw functioneren en wordt je geholpen bij het beantwoorden van vragen over je carrière. Tijdens een aantal sessies leer je meer over jezelf en ben je beter voorbereid voor het moment dat je een nieuwe baan moet zoeken.